elektromos kerékpárok
Magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz

Korábban írtunk arról, hogy drasztikusan nő az e-kerékpárok iránti kereslet, a legtöbb gyártó készlethiánnyal küzd. Ennek fényében várható volt, hogy a korábbi pályázatok után újra lehet pályázni elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására. Méghozzá mától. A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) írta ki, január 4-8. között várják a pályázatokat. Az első etap nyertesei több mint ezer pedelec beszerzéséhez kaphatnak összesen közel 110 millió forintot.

Magánszemélyek indulhatnak az e-bike pályázat

Az ITM a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében hirdette meg az elektromobilitást ösztönző, 1 milliárd forint keretösszegű pályázatát elektromos kerékpárok megvásárlásához. Az első pályázati időszak 2020. november 23-27. között zajlott le, komoly érdeklődés mellett. 1019 pályázat részesült kedvező elbírálásban, összesen közel 110 millió forint értékben. A támogatói okiratok aláírása és a támogatások kifizetése folyamatosan zajlik. A nyertesekről a lebonyolító IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján olvasható tájékoztatás.

A kiírás változatlan, ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni. A támogatás a elektromos kerékpárok eladási árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. Az IFKA a második körben is 20 munkanapon belül dönt a pályázat támogathatóságáról, majd újabb 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül kiadja a vásárláshoz szükséges támogatási okiratot a nyertes pályázó részére.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •