maserati grecale
Egy vad, északkeletről fújó adriai szélről kapta a nevét

Modena utcáin, a Maserati nagymúltú Viale Ciro Menotti gyára előtt kapták lencsevégre az olasz gyártó legújabb, Grecale SUV modelljének prototípusát. Elsőként a cég alkalmazottai osztották meg a fotókat a közösségi médiában.

Tesztelés alatt az új Maserati

Az új prototípust jelenleg intenzíven tesztelik közúton, versenypályán és terepen is, különböző körülmények között, hogy adatokat gyűjtsenek a modell véglegesítéséhez. A Grecale modellt az olaszországi Cassinóban gyártják majd, ahol mintegy 800 millió eurós beruházás valósul meg.

maserati grecale
Az új alapmodell az Alfa Romeo Stelvio közeli rokona lesz
maserati grecale prototípus
A sziginyo márka 2021-re készül az új SUV-val

A „kisebbik” Maserati terepjáró több korábbi modellhez hasonlóan egy uralkodó szélről lett elnevezve: a Grecale ugyanis a Földközi-tenger heves északkeleti szele. Az olasz prémiumgyártónál régóta bevett gyakorlat, hogy autóit a világ leghíresebb szeleiről nevezi el. Mindez 1963-ban kezdődött a legendás Mistral-lal, majd ezt követte a Ghibli, a Bora, a Merak és a Khamsin. 2016-ban pedig a Levante, a Maserati történelmének első terepjárója Az új Maserati világpremierje 2021 második felében várható.

Addig sem maradunk Maserati-hírek nélkül – azt például tudtad, hogy a 65 milliós Maserati MC20 sportautó a Párizsi Nemzetközi Autófesztiválon elnyerte a 2021 legszebb szuperautójának járó díjat? Az MC20 stílusa az eleganciát, az egyéniséget és a sportosságot hivatott ötvözni – a cikket és a képeket itt találod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •