Pont került egy hosszas tárgyalási folyamat végére a Geely és a Grand Automotive között, a Four Seasons Hotel Gresham Palotában, a sajtó munkatársai előtt, a felek aláírták a három országra vonatkozó importőri szerződést, azaz 2023-ban érkezik a kínai Geely autómárka a magyar, a szlovák és a cseh piacra.

A Geely története

A Geely először 1997-ben lépett be az autóiparba. Az évekig tartó erőfeszítések és elkötelezettség révén a Geely lett az első kínai autómárka, amely 2020-ra elérte a 10 millió személygépkocsi értékesítési és gyártási darabszámát. A Geely jól ismert autómárkái, mint például a Geely Auto, a Volvo, a Polestar és a Lotus, összehangolt fejlődést értek el, jó piaci teljesítményt nyújtva. Mostanáig a Geely tizenegy egymást követő évben szerepelt a Fortune Global 500-as listáján (a 229. helyen áll), piaci értéke több mint 55,8 milliárd USD, és világszerte több mint 120 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Számos tervezési és kutatás-fejlesztési központot épített ki a kínai Sanghajban, a svédországi Göteborgban, az egyesült királyságbeli Coventryben, az egyesült államokbeli Kaliforniában és a németországi Frankfurtban, több mint 20,000 kutatás-fejlesztő és tervező munkatárssal és több mint 14,000 innovációs szabadalommal. Az intelligens gyártás tekintetében a Geely világszerte több mint 40 világszínvonalú, modern jármű- és hajtáslánc-gyártó üzemmel rendelkezik.

A technológiai innovációra, a biztonságra és az intelligenciára összpontosítva a Geely számos nagy értékű terméket hozott létre, amelyek nem csak a fő piaci szegmenseket fedik le, beleértve az SUV, Crossover, kombi és szedán modelleket, hanem az elektromos modelleket, a hibrid járműveket, a metanolos járműveket és az akkumulátorcserét is. 2021-ben a Geely elindította az “Intelligens Geely 2025 ” stratégiai programját, amelynek célja, hogy kihasználja a csoport globális rendszereinek és erőforrásainak előnyeit, hogy egy technológiai ökológiai hálózatot építsen a chipek, a szoftveres operációs rendszerek, a digitalizáció és a műholdas hálózatok körül, hogy előmozdítsa az ügyfelek az intelligens vezetés, az intelligens utastér és az intelligens szolgáltatások terén szerzett élményeit. Eközben a Geely azt tervezi, hogy 5 év alatt 21 milliárd USD kutatás-fejlesztési beruházással több mint 25 új alternatív hajtásláncú terméket vezet be.

Debütál a Geely Geometry C modell

Külső jegyek

Az aláírási ceremónián bemutatott Geometry C orrészének kialakítása egyszerű és divatos, a penge alakú fényszóró és a nagy gumiabroncsok erős sportosságot sugallnak. A gépkocsi hátsó kialakítás az első kialakítás koncepcióját követi. A teljesen új Geometry C módosított orrész kialakítással és hátsó lámpákkal érkezik majd, de megtartja a felfüggesztett tető és a rejtett ajtókilincsek kialakítását, hogy tovább fokozza a megjelenést a technológia megjelenés irányába.

Hatótáv

Az ezúttal bemutatott Geometria C zászlóshajó modell WLTP szerint 460 km-es hatótávolsággal és 310 N-m csúcsnyomatékkal rendelkezik, amely mindössze 7,7 másodperc alatt képes 0 km/h-ról 100 km/h-ra gyorsulni, teljes mértékben kielégítve a felhasználók mindennapi igényeit. Emellett az autó a Geely saját fejlesztésű Smart Energy Management (SEM) rendszerével van felszerelve. A SEM rendszer az energiatárolás, az energiatakarékosság, az energia-visszacsatolás, az energiavezérlés és a frissítés öt dimenziójának algoritmus-alapú energiahatékonysági vezérlésén keresztül alacsony energiafogyasztást, kiemelkedő energiavezérlési pontosságot és rendkívül hatékony energia-visszanyerést valósít meg, biztosítva a hatótávolság becslésének közel 100%-os pontosságát, jelentősen csökkentve a felhasználók hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmát. A jövőre bevezetésre kerülő teljesen új Geometria C esetében WLTP által elfogadott hatótáv teljesen új szintre emelkedik majd.

 

Piacra lépés és várható szállítási idő

Az új Geely Geometry C 2023 januárjától lesz megrendelhető, és az első példányok 2023 elején érkeznek a közép-európai régióba. A Geely jól kiépített ellátási láncának köszönhetően a gyártási és átfutási idő a versenytársakhoz képest várhatóan rövidebb lesz: körülbelül négy hónap a megrendeléstől a szállításig.

Pár szó a Grand Automotive-ról

A Grand Automotive Central Europe a Taavura Csoport tagja, amely 2019-ben kezdte meg működését. A vállalat sikerének alapja a kiváló minőségű gépkocsik forgalmazása, a hozzá csatlakozó magas színvonalú szolgáltatások és az elégedett ügyfelek sora. Fő tevékenységük Közép-Európában és az Adriai régióban a Nissan márka importja és forgalmazása Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Koszovóban, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Albániában. A Grand Automotive Central Europe a Piaggio négykerekű kishaszongépjárművek importőre Ausztriában, Csehországban és Magyarországon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •