BMW iX
Akár még idén feltűnhet a hazai utakon a BMW iX (Fotó: BMW)

A BMW iX mérföldkövet jelent a bajor gyártó történetében, a típus a közeli jövő úttörő modellgenerációjának első, iránymutató hírnöke. A vállalatcsoport újraértelmezte a fenntarthatóság, a vezetési élmény és a prémium minőség fogalmát. Egy teljesen új koncepció alapján álmodták és tervezték meg, majd gyártották le az iX-et. Mutatjuk! Tipp: A BMW az e-autók akksijához termelne ki lítiumot

A BMW iX fejlesztési és gyártási folyamatait minden részletre kiterjedő fenntarthatósági szemlélet övezi. A nyersanyagok kitermelését szabályozó szigorú környezetvédelmi és emberjogi elvárások betartásától kezdve, a megújuló erőforrások felhasználásával előállított energián keresztül, egészen az újrahasznosított anyagok széleskörű alkalmazásáig. A modell további különlegessége, hogy az utastérből kiindulva, belülről kifelé haladva álmodtak meg a tervezők.

BMW iX
(Fotó: BMW)

Összetéveszthetetlen dizájn, akár 600 km hatótávra képes az új BMW iX

A karosszéria letisztult, minimalista formanyelve a személyes mobilitás új irányát közvetíti, amely az utasok igényeire és szükségleteire helyezi a hangsúlyt. Az utastér a BMW ígérete szerint az utazás minden pillanatát innovatív opciókkal látja el. Legyen szó pihentető kikapcsolódásról, biztonságról, vagy a kerekeken guruló luxus új formájáról. Ezt se hagyd ki: Kínában már alapfelszereltség az autós karaoke, a BMW-t is érdekli a dolog

Az xDrive50* modellben mindkét tengelyén egy-egy elektromos motor dolgozik, ezzel több mint 370 kW / 500 lóerő maximális teljesítmény leadására képes. Kevesebb mint 5 másodperc alatt felgyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra. Az xDrive40* modell maximális teljesítménye hozzávetőlegesen 240 kW / 300 lóerő. Valamivel több mint 6 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet.

BMW iX
(Fotó: BMW)

A BMW iX xDrive50 modell valós körülmények között egyetlen feltöltéssel akár 600 kilométert is képer megtenni. A BMW iX xDrive40 modell pedig több mint 400 kilométer megtételére képes tisztán elektromos meghajtással. IONITY ultratöltőn az autó kb. 30 perc alatt 80%-os töltöttséget érhet el. Ez is érdekelhet: Bálna formájú okos lakókocsi? Létezik, Kínában megcsinálták!

A BMW iX már rendelhető hazánkban: az xDrive40 és az xDrive50 indulóára bruttó 27 990 000 és 36 030 000 forint.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •