Bella László: Dimenzió híd
Bella László: Dimenzió híd (Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu)

Kihirdették a Magyarország 365 fotós pályázat idei díjazottait. Ebben az évben 28 ezer kép érkezett a pályázatra, melyek közül a szakmai zsűri kategóriánként három díjat osztott ki. Íme néhány a kedvenc győztes képeink közül.

Séta a Marson és a vadászó kiskacsa

Mészáros Márk: Séta a Marson (Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu)
magyarország 365
Szilágyi Attila: Kiskacsa vadászik (Fotó: otopalyazat.magyarorszag.hu)

Az idén második alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton ezúttal összesen 15 pályázó kapott díjat. A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe. A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.

magyarország 365
Balla-Schottner Bence: És mégis forog a föld… (sorozat) (Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu)

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.

Közönségdíjas lett a home office-ban készült képsorozat

tóth lászló home office
Tóth László: Home office (sorozat) (Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu)

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója.

A járványügyi helyzet miatt díjátadóra idén nem kerül sor. A zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett. A szervezők célja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassák be a pályázat legjobb alkotásait. “Szeretnénk, ha ezek a minőségi alkotások most nemcsak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás és az újrakezdés szimbólumai is lennének” – hangsúlyozza a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye.

Az összes díjazott alkotást a Magyarország 365 fotós pályázat hivatalos honlapján lehet megtekinteni. A tavalyi díjnyertes képekről írt cikkünket pedig itt találod.

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •