beerporn magyar sörfőzde
Támogasd a magyar kisüzemi sörfőzdéket, és rendeld házhoz a magyar sört (Fotó: BeerPorn)

A koronavírus-járvány a kisüzemi magyar sörfőzdék eladásait is elég komolyan érinti. Ugyanis ezeknek értékesítésük legnagyabb részét éppen az a vendéglátóipar adja, ami az elmúlt hetekben lényegében teljes leállásra kényszerült a járvány miatt. Így nem túlzás azt állítani, hogy sok sörfőzde most a fennmaradásért küzd. Mutatjuk, hogy mit tehetünk a magyar sör túléléséért.

A vírus egyetlen pozitívuma: házhoz megy a magyar sör

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének prognózisa szerint a turizmus megállása miatt a hotel-, étterem- és kávézó értékesítéseik idén várhatóan a nulla közelébe esnek. A kialakult helyzet miatt, mint sokan mások, a kisebb magyar sörfőzdék is házhoz szállátásban látják a megoldást.

magyar sör kézműves sör
Koronavírus idején Corona helyett inkább igyál magyar sört (Fotó: Nicolas Postiglioni/Pexels)

Ennek segítésére indult útjára a BeerPorn.hu sörmagazinon Rendelj magyar sört! szlogennel egy gyűjtőoldal, ahol házhoz szállítást vállaló kisüzemi sörfőzdék kínálatát találjuk. Tekintve, hogy a koronavírus-járvány idején a kocsmázás, mint szabadidős tevékenység is kerülendő lett, a fogyasztók és a magyar sör szerelmesei most úgy tudják leginkább segíteni a magyar sörfőzdék munkásságát, ha házhozszállítással rendelnek tőlük. Így a kisüzemi sörfőzdék és a vásárlók is jól járnak. Ráadásul még a #maradjotthon-kampány alapszabályát sem szegik meg.

Az online rendelt terméket a koronavírus terjedése miatt érintkezésmentesen is kiszállítják, vagyis a vásárlónak, amennyiben online előre fizette rendelését, nem kell személyesen találkoznia a futárral. Segítsd te is a magyar sörfőzdék fennmaradását, és rendelj magyar sört!

Forrás: Turizmus