metrófelújítás 3-as metró
(Fotó: BKK)

Hamarosan, november 7-én, szombaton kezdődik az M3 metró felújításának harmadik, belvárost érintő üteme. Ez pedig a metróvonal Nagyvárad tér és Lehel tér közötti szakaszának teljes lezárását jelenti. A metrófelújítás ideje alatt a metró hétköznapokon és hétvégén is Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig jár majd. A kimaradó szakaszon a rendelkezésre álló kapacitás maximális kihasználásával, a legtöbb útszakaszon buszsávban közlekedő, csúcsidőben 45 másodpercenként induló pótlóbuszok állnak rendelkezésre. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, miként változik a közlekedés a következő másfél évben.

A metrófelújítás egész Budapest és az elővárosok közlekedésére is hatással lesz

A BKK a metró középső szakaszának felújítása idején is bővíti a lezárt szakaszt elkerülő, az északi és a déli metrópótlás során már alkalmazott közösségi közlekedési járatok kínálatát, további alternatívát biztosítva a metrópótló buszok mellett.

A felújítás egész Budapest és a környező elővárosok közlekedésére is hatással lesz, és sajnos sokaknak okoz majd kényelmetlenséget a következő másfél évben. Annak ellenére, hogy a BKK és a BKV mindent megtesz a nehéz közlekedési körülmények enyhítésére, minden közlekedőnek az eddiginél hosszabb utazási időre kell készülnie. A gépjárművel közlekedőknek a Váci úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Üllői úton és a Kiskörúton kell a legjelentősebb változásokra számítaniuk.

3 as metró határ út metrófelújítás
Az elsőként elkészült északi szakaszon 2019 tavasza óta már felújított állomásokon keresztül utazhatunk. 2020. október 22-én pedig már a metró déli szakaszát is átadták a forgalomnak. (Fotó: BKK)

2017 őszén kezdődött el a napi több százezer utas eljutását biztosító M3 metró vonalának felújítása. Az elsőként elkészült északi szakaszon 2019 tavasza óta már felújított állomásokon keresztül utazhatunk, és 2020. október 22-én, csütörtökön átadták a metró déli szakaszát is a forgalomnak. 2020. november 7-étől, szombattól tervezetten másfél évig a Lehel tér és a Nagyvárad tér között folytatódik a metrórekonstrukció; az északi és déli után ez lesz a felújítás utolsó nagyobb etapja, amelyet már csak rövidebb időigényű, kisebb korlátozásokkal járó korrekciók követnek.

A következő oldalon részletes információt adunk, hogyan érinti a metrófelújítás Budapest közlekedését.

1
2
3
4
5