3-as metró felújítás
(Fotó: BKK)

Ma, azaz 2020. október 22-én, csütörtökön 17 órakor átadják a Budapesten utazóknak az M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát. A leglátványosabb változás a négy átépített, utastereiben modern szimbólumokat, finom gesztusokat megjelenítő állomás.

Metrófelújítás: átadják az M3-as déli szakaszát

Az M3-as metró teljesen megújult Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomása letisztult és modern látványvilágot kapott. A megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításnak köszönhetően nem csak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek. A metróvonal látható részei mellett megújultak még az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti- és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is.

m3 metró
A Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a BKV köszönetüket fejezik ki a budapesti utazóknak a türelmükért. (Fotó: BKK)

Az M3-as metró déli vonalszakaszán 2019 áprilisában kezdődtek el a vonalfelújítási munkák. Ahogy az északi szakasz rekonstrukciója idején, úgy az elmúlt másfél évben Dél-Pesten is zavartalanul zajlott le a metrópótlás. Köszönhető ez az utazók türelmének, valamint a folyamatosan, rendkívül sűrűn közlekedő pótlóbuszoknak és a felszíni közlekedési hálózat megfelelő átalakításának.

A következő oldalon megtudhatod, mi lesz a metrófelújítás következő lépése.

1
2