loveplant
A Telenor a LovePlanttel arra ösztönöz, hogy többet csetelj érdemben a pároddal (Forrás: Telenor)

Újabb online kihívás a láthatáron, ráadásul ezúttal egy magyar cég kezdeményezésére. Valentin-nap alkalmából ugyanis egy „szerelemnövénnyel” rukkolt elő a Telenor. Ez a LovePlant, amelyet pároknak kell életben tartaniuk egy applikáció segítségével. A növény aszerint kap vizet és fényt, hogy aznap a szerelmesek küldtek-e egymásnak érdemben üzenetet.

Online kihívás pároknak

A LovePlant alkalmazás egy 30 napos online kihívás szerelmesek részére, amit nap mint nap mindkét félnek teljesíteni kell ahhoz, hogy a növény vízhez jusson. A növény például ilyeneket fog küldeni a feleknek: “kérdezd meg, hogy telik a napja”, “mondd el neki, hogy büszke vagy rá”, vagy “kérdezd meg, hogy mit szeretne enni aznap este”. Ezek a minikihívások azt hivatottak szemléltetni, hogy az instantüzenet-küldés nem csak arra jó, hogy megírjuk egymásnak a bevásárlólistát vagy megosszunk valami viccesmacska-videót a YouTube-on.

Az alkalmazást a Telenor az Artificial Gouppal együtt fejlesztette azért, hogy bebizonyítsák az instantüzenet-küldés még a mai felgyorsult életünkben is lehet pozitív. „A mobilkommunikáció egyre negatívabb kontextusban él a köztudatban: folyton azt halljuk, hogy a telefonunk elidegenít és negatív hatással van a párkapcsolatokra. Mindeközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy ebben a kérdésben is az számít, hogy mennyit és milyen minőségben használjuk a telefonunkat. A LovePlanttel pont erre szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy igazából csak rajtunk múlik, hogy ez hozzátesz vagy elvesz a kapcsolatunkból!” – mondta Böröndy Kristóf Róbert, a Telenor kampánymenedzsere.

Így nyerhettek ti is okosnövényt

Ha pároddal ti is szeretnétek egy igazi LovePlantet, nincs más dolgotok, mint ezen a linken megírni megismerkedésetek történetét, és hogy miért szeretnétek megnyerni a szerelemnövényt. Azok a szerencsések, akik kiválasztásra kerülnek, egyszerre tesztelhetik az okosnövényt Fiala Borcsával és párjával, valamint Dobó Ágival és párjával, akik 30 napon keresztül szintén teljesíteni fogják a online kihívást.

A Telenor közösségi felületein minden nap megosztásra kerülnek az online kihívás aktuális feladatai, hogy abban mindenki részt vehessen. Így nem szükséges a LovePlant okosnövény ahhoz, hogy ti is belevágjatok ebbe a kapcsolatépítő kihívásba.

(Forrás: Telenor/Giphy)

Jó, de mitől okos a LovePlant?

Valójában persze nem a növény az okos, hanem a cserép, amibe ültették. A cserép ugyanis egy okoseszköz, amely egy applikáción keresztül csatlakozik a mobiltelefonhoz. Így a növény napi értesítések formájában arra ösztönöz, hogy kommunikálj többet és érzelmesebben a pároddal. A LovePlant hivatalos oldala szerint az okoscserép mobilinternet segítségével, IoT felhőn keresztül kommunikál a mobilapplikációval. A rendszer ezen keresztül monitorozza a LovePlant eszköz állapotát, szabályozza a fényt és az öntözést. A növény akkor kapja meg a megfelelő mennyiségű vizet, ha a napi online kihívás mindkét fél álta

Forrás: Kreatív, Telenor