lewis hamilton hétszeres világbajnok
(Fotó: Lewis Hamilton/Instagram)

Szerdán, a windsori kastélyban ütik lovaggá a Forma–1 világbajnokát, írja az m4sport.hu. Lewis Hamilton a „motorsportban tett szolgálataiért” kapja meg a rangos királyi elismerést. Gratulálunk! Ez is érdekelhet: Lewis Hamilton eladta 16 milliárd forintot érő New York-i legénylakását

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly év végén tették közzé azon személyek névsorát, akik 2021-ben ebben a rangos kitüntetésben részesülnek. Ekkor derült ki, hogy az akkor hetedik világbajnoki címét szerző klasszis is megkapta a legnagyobb elismerést.

Kezdhetjük szokni: Sir Lewis Hamilton

A királyi ház hétfőn közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy a hivatalos ceremóniára december 15-én, vagyis most szerdán kerül sor, alig pár nappal azt követően, hogy Lewis Hamilton – meglehetősen vitatott körülmények között – az utolsó körben elveszítette az idei Forma-1-es világbajnoki címet Max Verstappennel szemben a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon. Tipp: Lewis Hamilton kutyája jó dolgában áttért a vegán életmódra

A hétszeres bajnok a negyedik olyan Forma–1-es versenyző, akit lovaggá ütnek. Az ausztrálok háromszoros világbajnoka, Jack Brabham 1978-ban, a britek bármilyen kategóriában sikeres versenyzőlegendája, Stirling Moss 2000-ben, a háromszoros világbajnok skót Jackie Stewart pedig 2001-ben lett lovag.

Lewis Hamilton az F1-esek közül a legfiatalabb lovag lett, de korántsem a legfiatalabb sportoló lovag. Az utóbbi években egyre jellemzőbbé vált ugyanis, hogy a királynő aktív sportszemélyiségeket üt lovaggá: Andy Murray teniszező 29 évesen, Bradley Wiggins atléta és Chris Hoy autóversenyző 32 esztendősen kapta meg a címet.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •