Lexus_UX_art_car
A halpikkelyre emlékeztető rácsmotívummal gyakran találkozhatunk a japán kultúrában; fotó: Lexus

Színpompás pikkelypáncéljával nem mindennapi látványt nyújt az új Lexus dizájn. Na, nem arról van szó, hogy mostantól a luxusautó így gördül majd le a szalagról! A Lexus új kompakt crossoverének különleges dizájnját egy művészeti pályázat keretén belül álmodták meg az alkotók. És el is vitték a fődíjat.

A nyertes Lexus dizájn alapja egy organikus háló

A Lexus UX Art Car pályázatán a halpikkelyeket idéző, izgalmas részletek és színpompás ragyogás meghozták az első helyet a spanyol Antoñito és Manolín duónak. Piros-kék árnyalatú, organikus hálóval borították az UX karosszériáját. A győztesek a márka vendégeként vehetnek részt a 2020-as Milánói Dizájnhéten, a világ egyik legnagyobb jelentőségű formatervezési rendezvényén, amelynek a Lexus 2005 óta meghatározó résztvevője.

Lexus_UX_halpikkelyes
Egyedi értelmezést kapott a Lexus új kompakt crossovere; fotó: Lexus

Lexus RX: európai premier

A nem mindennapi Lexus dizájn a chantilly-i Arts & Elegance Richard Mille rendezvényen mutatkozott be, a látványos alkotást imádta a közönség. Ebben persze semmi meglepő nincs, a Lexus UX a márka magyar nagykövetét, Weisz Fannit is levette a lábáról. A chantilly-i fesztivál egyébként a luxusautók, a fényűző életmód és a művészetek nemzetközileg elismert eseménye. A halpikkelyes Lexus mellett a nagyérdemű a LC Convertible tanulmányautóját és az Európában most először látható, megújult RX szabadidőjárművet is megcsodálhatta. Az autót a Rochas haute couture stúdió exkluzív ruhakölteményébe öltöztetett modell kísérte.

Lexus_LC_Convertible_Concept_2
Rochas: mintha egy Alfred Hitchcock film hősnője lépett volna le a vászonról fotó: Lexus
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •