2019-lewis-hamilton
Lewis Hamilton (fotó: www.lewishamilton.com)

Ausztrália hosszú hetek óta természeti katasztrófától szenved, az ország jelentős területe lényegében lángokban áll. Becslések szerint eddig egymilliárd állat is elpusztulhatott már a lángok között. A hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton 500 ezer ausztrál dollárt ajánlott fel a bozóttűz megfékezésén dolgozó tűzoltóknak és az állatmentőknek.

Lewis Hamilton az Instán emlékezik az ausztrál tüzekről

„Elszomorít, hogy több mint egymilliárd állat fájdalmas halált halt, nincs menekvésük, és nem az ő hibájuk. Az állatszeretetem nem titok, segíteni nem tudok, de sajnálom a védtelen állatokat, néhány faj már a kihaláshoz közel került” – írta Insgtagramján a pilóta. Mindenkit adakozásra kér, mint írja, minden apró segítség számít.

View this post on Instagram

It saddens me deeply to know that over 1 billion animals in Australia died a painful death, no way out, not their fault. My love of animals is no secret and I can’t help but grieve for the defenceless animals thought to have died so far, pushing certain species closer to extinction. I’m lucky enough to visit Australia often and I know first-hand how beautiful the country is. Keep fighting Australia. I’ve spent some time speaking to people in Australia who are working at the heart of this and I’m filled with admiration for everything they are doing. I implore you to join me in thinking about the impact we are having on our planet. Let’s work together to make small changes, and encourage our family and friends to do the same, so we can help shift the direction we’re going in. I’m donating $500K to support @wireswildliferescue @wwf_australia and the Rural Fire Services. If you are able and haven’t already, you can donate too. Every little helps. Animals: @wireswildliferescue @wwf_australia Rural Fire Services: @nswrfs @cfavic @rfbaq @dfes_wa @cfsfoundation #TasmanianFireService #PrayingForAustralia

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

A tűz már több mint 6,3 millió hektáron pusztított, 27 ember is áldozatául esett. De rengeteg állat is elpusztult a tűzvész során, hiába mentik őket, tűzoltók, civilek és állatvédő szervezetek. Lewis Hamilton 500 ezer ausztrál dollárt ajánlott fel a WIRES állatvédő szervezetnek, a Vadvédelmi Világalapnak (WWF) és az ausztrál vidéki tűzoltószolgálatnak. Több sportoló tett hasonlóan. Az F-1 ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo is a közösségi médiát használva próbálja adományozásra bírni az embereket.

Adományozása miatt még inkább szívünkbe zártuk a világbajnokot, akivel eddig is, bármikor elmentünk volna egy körre. Az F1 számunkra ugyanis nem csak a lóerőkről, sebességről, izgalmas pályaszituációkról szól. Hanem a pilótákról is.

Forrás: Index