Légtisztító készülékkel a koronavírus és az allergiaszezon ellen

A koronavírus miatt egy ideje már szinte minden percünk a fertőtlenítésről szól. Nem csak magunkra, de szeretteinkre is próbálunk a lehető legjobban vigyázni. A helyzetet csak még ijesztőbbé teszi a megfertőződés láthatatlan kockázata, mivel az új típusú koronavírus jórészt a levegőben is terjed. Ennek tetejébe még berobbant az allergiaszezon is, ami még inkább fokozza a bizonytalanságot, hogy vajon a tünetek allergiára, vagy vírusfertőzésre utalnak-e. Légtisztító készülékek használatával azonban sokat tehetünk az ellen, hogy otthonunkat, irodánkat megvédjük a koronavírustól.

A szellőztetés nem elég

Azt már tudjuk, hogy a betegség elsősorban cseppfertőződéssel terjed, tehát egy tüsszentés vagy köhögés is továbbíthatja a vírust a levegőben. Éppen ezért a személyes higiénián kívül a zárt terek levegőjére is érdemes figyelmet fordítani. Sajnos a szokásos szellőztetés ilyen helyzetben nem elég hatékony. Sokkal hatékonyabb lehet egy professzionális légtisztító készülék,. Ám fontos kiemelni, hogy egyetlen légtisztító berendezésről sem állíthatjuk, hogy hatásos a koronavírussal szemben, hiszen ezeket nem tesztelték erre az újonnan felbukkant kórokozóra.

pollen légtisztítás
A kórokozók mellett már a pollenek is ellepik az otthonunkat (Fotó: Canva)

Ugyanakkor tudjuk, hogy a légtisztító készülékek képesek megszűrni a levegőben található 0,3 mikron méretű részecskék 99,9%-át. Sőt, vannak olyan berendezések, amelyek igazoltan csökkentik a levegőben található A típusú influenza vírus mennyiségét. A hivatalos mérések alapján már 35 perc alatt a kórokozók 99,9 százalékát kiszűrik, még akkor is, ha fertőzött egyének tartózkodnak a helyiségben.

A légtisztítás az allergiások tüneteit is enyhítik

Emellett léteznek olyan technológiával rendelkező gépek, amelyek azonnal érzékelik és szűrik a levegőbe került szennyeződéseket, így a polleneket is! Az allergia tünetei összekeverhetők a víruséval, de még nagyobb baj az, hogy a koronavírus gyakran támadja meg a légzőszerveket, amelyek egy allergiás embernél egyébként is terhelésnek vannak kitéve, így ő veszélyeztetettebb a vírussal szemben is. Az allergiás tünetekre viszont bizonyítottan hatásos a légtisztítás!

légtiszítás allergiaszezon koronavírus
A légtisztító készülékek a levegő pollenszintjét is csökkentik, így az allergiások is fellélegezhetnek

A legnagyobb berendezések akár 130 négyzetméternyi terület levegőjét is képesek megszűrni. Használatuk eltávolítja az allergéneket, baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat, amelyek súlyosbíthatják a sérült vagy legyengült légzőszervek állapotát, vagy tovább gyengíthetik az immunrendszert. A készülékek azonban nemcsak a kórokozókat szűrik ki, hanem a szagokat is közömbösítik, ami a közösségi helyeken, zárt intézményekben szintén hasznos funkció.

Forrás: Aera Max