legjobb használt autó legmegbízhatóbb nő autószalon boldog
(Fotó: senivpetro/Freepik)

A brit What Car? autós magazin megvizsgálta, hogy az egyes típusok milyen arányban mennek át fennakadás nélkül első műszaki vizsgájukon. Azt gondolnánk, ez nem kihívás, de micsoda tévedés! Vannak autók, amelyek már háromévesen nagy százalékban cserben hagyják gazdájukat. Íme a legjobb és legmegbízhatóbb használt autók toplistája. Ez is érdekelhet: Több mint egy hektáron válogathatsz a használt autókból. Mutatjuk, hogy hol

745 ezer műszaki vizsga eredménye alapján ezek a legjobb használt autók

közúti műszaki ellenőrzés gumicsere
Többszázezer autó műszaki vizsgálja alapján határozták meg a legjobb és legmegbízhatóbb használt autók top 10-es listáját (Fotó: Freepik)

Ahogy a világon mindenütt, a műszaki vizsga nem csak a konstrukció megbízhatóságára, tartósságára világít rá, de arra is, hogy az adott autót milyen gondosan tartották karban. Ez jelentős egyéni eltéréseket eredményezhet, a brit What Car? magazin azonban 745 ezer anonim műszaki vizsgálat eredményét vizsgálta meg és elemezte ki. Ezáltal arról is képet kaphattak, hogy egyes márkák tulajdonosai jellemzően mennyire törődnek autójukkal. A szaklap a hatalmas adathalmaz alapján összeállította az legmegbízhatóbb, tíz évesnél fiatalabb használt autók listáját. Íme:

legjobb tíz évesnél fiatalabb használt autók top 10
(Forrás: Smarter Media/What Car?)

A legjobb használt autók nem a megfizethető kategóriát erősítik

Az első helyen álló, legmegbízhatóbb használt autó nem más, mint a Hyundai Ioniq, ami azóta már saját márkanévvé nőtte ki magát a dél-korai autógyártónál. A Hyundai Motor Company ugyanis bevezette az új, kifejezetten akkumulátoros elektromos járműveket piacra bocsátó IONIQ márkát, amely kifejezetten és kizárólag elektromos modelleket tartalmaz. A következő négy év során három új, kifejezetten elektromos hajtásúnak fejlesztett modellt kívánnak bevezetni az új márka zászlaja alatt. Az első darab 2021 első felében már meg is érkezett, ez az IONIQ 5.

A legjobb használt autók második helyén az a BMW i8-as áll, amelyről nekünk leginkább Paris Hilton gyöngyházszínűen holografikussá átfóliázott autója jut eszünkbe. Erre a linkre kattintva te is megnézheted Parist, ahogyan a sportautó mellett pózol a paparazzóknak.

porsche boxster
A legjobb használt autók top 10-es listáján tarolt a Porsche, a Boxster egészen a harmadik helyig menetelt (Fotó: Porsche)

A dobogó harmadik helyére a Porsche Boxster került. Kedvenc középmotoros roadsterünk, éppen idén ünnepli 25. születésnapját. A neves alkalomra a német gyártó egy limitált szériás modellt és egy teljes múzeumi kiállítást is szentelt az ikonikus sportautónak.

A 2014-tól gyártott Lexus NX prémium crossoverről leginkább Melinda tudna ódákat zengeni. Az én autóm rovatunkba készült interjúból megtudhatod, miért tökéletes autó az NX egy jógaőrült természetimádó nőnek: Melindának nem tetszett a Lexus NX jókislányos fehér színe, ezért átfóliáztatta

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2