keller péter
(Fotó: kisalfold.hu)

Keller Péter mesébe illő története egy újabb bizonyíték arra, hogy nincsenek lehetetlenek. A vámosszabadi mozgáskorlátozott fiatalembernek egyetlen álma volt egész életében, mégpedig az, hogy jogosítványt szerezzen. Péternek erre azonban hagyományos úton nem volt lehetősége, de egy pillanatra sem adta fel álmát. Ha érdekel, hogyan vezet kéz nélkül Péter, olvass tovább. Ezt se hagyd ki: Isabelle egy különös fóbia miatt 30 éve képtelen jogsit szerezni

Péter már 2000 kilométert is megtett a lábbal kormányozható Skodával

Péter genetikai rendellenességgel született. Az ízületek merevek a felső végtagjaiban, így fogni, markolni nem tud erősen. „Mindig úgy neveltek a szüleim, hogy addig keressem a megoldást, ameddig célba nem érek. Hagyományos autót átalakíttatni óriási költséggel járt volna, ezért a használt autók piacán keres­géltem. Németországban leltem a kocsira.”

„A bal lábammal változtatok irányt, a szerkezet külsőleg hasonlít a bringák pedáljára. Sokan nem hiszik el, hogy lábbal ki lehet számolni a kanyarok ívét. A merev kezünk miatt mi egész életünkben rászorulunk arra, hogy többet használjuk a lábunkat. Így az alsó végtagjaink kifinomultabbak” – meséli Keller Péter.

 

„Amikor megjött a kocsi Németországból, az udvarunkon gyakoroltam vele. Az oktatóval az első utunkon rögtön bemerészkedtünk Győrbe. A jogosítványt augusztusban szereztem meg, azóta több mint 2000 kilométert vezettem. A párommal és kisebb baráti társasággal jártunk Budapesten, a Bakonyon át a veszprémi állatkertbe is elautóztunk.

Hasonló témában íródott cikkeink, amik érdekelhetnek:

Forrás: kisalfold.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •