magyar vöröskereszt kávézója
Az elkészült képeket a nagyközönség élőben is láthatja szeptember 30-ig a kávézóban; fotó: Empathy Cafe & Bistro Facebook

Két éve nyitotta meg a Magyar Vöröskereszt az Empathy Cafe&Bistro speciality kávézót és közösségi teret Budapest szívében, az Arany János utcában. A karitatív szervezet ezzel a merész vállalkozással tudatosan keresett olyan új utat, amivel a segítő tevékenységét még szélesebb körben tudja végezni. Mindenki, aki betér ide, fogyasztásával a szervezet munkáját támogatja.

A Magyar Vöröskereszt kávézója az offline térbe helyezi a kiállítást

Az Empathy Cafe&Bistro azonban nem csak egy charity kávézó és bisztro, hanem egy olyan közösségi- és alkotótér is, ami fontos társadalmi témáknak ad teret az empátia jegyében. A járvány kezdetén természetesen a kávézó közösségi aktivitásai is átköltöztek a digitális térbe. Így az empátia fogalma köré szerveződő kiállítás is. A karanténhelyzet utáni újranyitást és a kávézó második születésnapját az Empathy Cafe&Bistromost a nagysikerű online közösségi kiállítás offline változatával ünnepli. Az elkészült képeket a nagyközönség élőben is láthatja szeptember 30-ig a kávézóban.

Empathy Cafe&Bistro kiállÍtas
Rozner-Lender Andrea műve

Empathy Cafe&Bistro – a Magyar Vöröskereszt kávézója (Budapest, Arany János utca 31.); nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök: 7:30-20:00, Péntek: 7:30-22:00, Szombat-Vasárnap: zárva

A Magyar Vöröskereszt számos területen nyújt segítséget a járvány során – munkájukhoz civilként mi is segítséget nyújthatunk többek között véradással és önkénteskedéssel. Véradókra folyamatosan szükség van és lesz is: aki vért ad, az egyik legközvetlenebb módon támogatja a hazai egészségügyet. Emellett nagyon hatékony segítség a pénzadomány is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •