koronaburger koronavírus-járvány
A koronavírus mikroszkopikus alakzatának ihlette a Koronaburgert (Fotó: YouTube/ietnam News Agency)

Az emberek különbözőképpen reagálnak a koronavírus-járvány egyre gyorsabb terjedésére: van, aki magába fordul, van, aki még mindig nem igazán veszi komolyan, és vannak a vietnámiak, akik inkább egy marketingfogást látnak benne. A koronaburgert árusító étterem az egyedi hamburgerével viszont nem nyerészkedni akar, csupán mosolyt csalni az emberek arcára. A koronaburger receptjének kiötlője pedig azt üzeni a világnak: egyék meg a félelmüket!

Így készül a koronaburger

Egy hanoi étterem hamburgert varázsolt a koronavírusból. A koronaburger névre keresztelt hamburgernek a különlegessége, hogy a bucit a vírus mikroszkopikus alakzata ihlette. A kézzel készült zsemléket ráadásul még zöldtea levelekből préselt lével is beszínezik, hogy a végeredmény a lehető legjobban hasonítson a vírusra.

Az étterem szakácsa, Hoang Tung szerint a félelmet a legjobban az evéssel lehet leküzdeni. Ebben a szellemben találták ki, és alkották meg a koronaburgert, mivel most a koronavírus-járvány az, ami a leginkább félelemben tartja a világot. Így, ha eszünk a koronaburgerből, az egyedi hamburgerrel együtt a félelmeinket is lenyeljük, érvelt Hoang Tung. Jelentsen ez bármit is… Az viszont biztos, hogy a helyiknek bejön a vírusburger, ugyanis az első nap rögtön 50 darabot adtak el belőle.

Vietnám kordában tartja a koronavírus-járvány terjedését

A Vietnám egyébként egyfajta anomália, már ami a koronavírus megfertőzéseket illeti. A Kínával szomszédos, 95 millió lakosú országban a mai napig mindössze 153 koronavírusos esetet jelentettek. Ami még nagyszerűbb, hogy az országban eddig még senki sem vált a járvány áldozatává. A koronavírus-járvány sikeres megfékezése nagyban köszönhető annak, hogy a kormány már akkor elrendelte az iskolák bezárását, amikor még csak 8 fertőzött volt az országban. Természetesen a valós számok merőben eltérhetnek a statisztikától, ugyanakkor a vietnámi helyzetet jól szemlélteti, hogy az ország megengedheti magának, hogy koronavírus-teszteket exportáljon többek között Ukrajnába, Finnországba és Iránba.

Forrás: Vice, Index

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •