karintia

A karintiai tavak és hegyek egyedülálló kombinációja számos nagyszerű kilátóhelyet és Instagramra kívánkozó panorámát kínál. Számos közülük könnyedén megközelíthető autóval vagy egy rövid sétával. Íme egy karintiai bakancslista mindazoknak, akik lélegzetelállító kilátásban gyönyörködnének komolyabb erőfeszítés megtétele nélkül.

1. Kitzelberg, Klopeiner See

karintia kirándulópont
A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja a Kitzelberg. És ez (majdnem) minden erőfeszítés nélkül el is érhető. A 686 méter magas hegyre egy széles erdei út vezet, amely idilli módon kanyarog az erdőben, ezért a csúcs megmászása még a tapasztalatlan túrázók számára is könnyű és biztonságos. A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Jauntalra, a mélykék Klopeiner See-re, az álomszép Turnersee-re és Karintia fő folyójára, a Drávára. Egyedülállóan szép fotómotívum!
További információ

2. Airwalk, Kölnbreinsperre gát

Karintia Malta gát
Ez a kilátó elsősorban erős idegzetűeknek ajánlott: Ausztria legmagasabb gátján, a Maltatalban kialakított Kölnbreinsperrén található. A látogatók a 200 méteres mélység felett lévő üvegfelületen állva gyönyörködhetnek a Hohe Tauern hegyvonulatára nyíló lélegzetelállító kilátásban.
További információ

3. Pyramidenkogel kilátó, Wörthi-tó

karintia
A Wörthi-tótól a Nockberge-hegységig, a Seentaltól a Karavankák hegyvonulatáig, Villachtól és a Dobratschtól Klagenfurtig és a Koralmig. Egyedülálló, 360 fokos panoráma a lenyűgöző karintiai tó- és hegyvidékre. A Wörthi-tótól délre fekvő Pyramidenkogel kilátótorony 100 méter magas és fából készült: a kirándulóknak 441 lépcsőfokot kell megtenniük – vagy használhatják a liftet is – hogy megcsodálhassák a lenyűgöző panorámát, majd egy fedett csúszdán vagy a lifttel juthatnak vissza a földre.
További információ

További csodálatos panorámapontokért lapozz a következő oldalra!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2