disneyland resort kalifornia oltóközpont
(Fotó: Disenyland Park)

A kaliforniai Disneyland Resort az új koronavírus elleni oltások beadásának első nagy központja lesz Orange megyébe. Disneyland oltóközpont naponta többezer helyi lakost fog “kiszolgálni” a koronavírus elleni vakcinával.

Oltóközpont lesz a világ legboldogabb helyéből

A Disneyland vidámparkban – amely a világ második leglátogatottabb attrakciója – kialakított oltóközpont naponta helyi lakosok ezreit tudja majd ellátni védőoltással, további négy hasonlót terveznek még a régióban – idézte a közleményt a Variety.com.

“Orange megye legnagyobb munkaadója, a Disneyland Resort jelentkezett, hogy otthont adjon a megye első oltási szuperhelyszínének. Készen állunk, hogy vállaljuk a vakcináció monumentális feladatát. Fontos, hogy a lehető legtöbb jelentkezőt beoltsuk, ehhez pedig elegendő helyre van szükségünk” – írta Andrew Do, a megye vezetője.

A kaliforniai Disneyland közel egy éve zárva

A Disneyland a világjárvány miatt március óta zárva tart, a Downtown Disney elnevezésű sétáló- és bevásárlóutca – az állami előírások figyelembe vételével – már látogatható, de éttermeibe nem lehet beülni, és üzletei sem nyitottak ki mind. Az alábbi kép a bizonyíték, hogy a szűkös szórakozási lehetőségektől függetlenül a tömegek nem maradnak el.

kaliforniai disneyland
Annak ellenére, hogy csak a sétálóutcát lehet látogatni, így is tömegeket vonz a kaliforniai Disneyland Park. (Fotó: Jeff Gritchen, Orange County Register/SCNG)

Kaliforniában a fertőzöttek száma magasra szökött az utóbbi időben: a legnépesebb államban eddig három millióan kapták el a vírust, amibe már több mint 31 ezren haltak bele. Az Egyesült Államokban egészében összesen közel 23 millióan fertőződtek meg, és közel 400 ezren haltak meg a vírus szövődményeiben.

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •