3. Mitől lesz édes a jegestea?

Olyan hűsítőt érdemes választani, amelynek 1 deciliterjében 8 g alatt van a cukortartalom, és a cukor természetes gyümölcscukor, azaz fruktóz. Ebből ugyanis jóval kevesebb elég a megfelelően édes íz eléréséhez, mint a répacukorból. A sztíviával való édesítés a másik jó megoldás, hiszen a sztívia tulajdonképpen egy gyógynövény, melynek különböző kivonatait használják a különböző italokban. Nincs kalóriatartalma, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Ha a teljesen cukormentes, azaz zéró jegesteákat szereted, nézd meg mivel édesítik, és inkább az aszpartám nélkül készülteket keresd.

4. Tartósítószer-, adalékanyag-mentesség

Ha tudatosan táplálkozol, már biztosan odafigyelsz arra, hogy mindenből adalékanyag- és tartósítószer-mentes változatot egyél-igyál. A jegesteák közül is ilyeneket érdemes leemelni a polcokról, hűtőkből.

jegestea frissito
Úgy jó, ha hűsít: ne hagyd, hogy felmelegedjen a jegestea; fotó: Freepik/racool_studio

5. Környezetvédelmi szempontból nem mindegy, milyen a jegestea csomagolása

Ez az a szempont, amire fokozottan oda kell figyelnünk, ha a környezetünket is óvni szeretnénk. Ha a vásárláskor a PET palackos helyett a végtelenszer újrahasznosítható aludobozosat választjátok, a környezettudatosság mellett teszitek le a voksotokat. Érdemes a kisebb kiszereléseket venni, mert például 2,5 dl jegesteát egyszerre meg tudtok inni, egy fél literes vagy annál nagyobb palack viszont nagyobb helyet foglal, nehezebb magatokkal vinni, ráadásul, ha úton vagytok, fel is melegszik, és a jegesteából csak tea lesz hűsítő, frissítő hatás nélkül.

A másik nagy egészséges frissítő a smoothie, amely nyáron is jó választás, ha le akarjuk hűteni magunkat. Készülhet bármilyen idénygyümölcsből víz, jég vagy tej hozzáadásával.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2