joe biden kutyája major champ
Champ, Joe Biden és Major (Fotó: potus/Instagram)

Hiába tréningezték, Joe Biden fiatalabb kutyája, Major alig tért vissza a Fehér Házba, ismét megharapott valakit, írja a BBC nyomán a Telex. Az amerikai elnök fogadott kutyáját március elején hasonló incidens miatt küldték vidékre.

Michael LaRosa, a first lady szóvivője azt mondta, hogy a hároméves németjuhász, Major még nem szokta meg teljesen az új környezetét, és séta közben hétfőn kapott oda valakinek. A megharapott ember, aki a Fehér Ház egy dolgozója, orvosi ellátásra szorult. 

Nem ez volt az első harapás

A kutyákat március elején költöztették vissza a Biden család delaware-i otthonába, miután a fiatalabb Major kisebb sérülést okozott a szövetségi titkosszolgálat egyik ügynökének. Bár hivatalosan tagadták, hogy a harapás miatt kellett elhagyniuk a Fehér Házat az ebeknek, mikor visszatértek, közölték, hogy Major kisebb pótkiképzésben részesült a távollét alatt. Visszatérésükkor a Fehér Ház szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a két kutya a jövőben is szabadon járkálhat az elnöki rezidencián. Ugyanakkor a tervek szerint időnként vissza fognak utazni a delaware-i családi birtokra.

Champ és Major igazi sztárok

Joe Biden és felesége két németjuhász kutyája közül a 13 éves Champ az idősebb, ő régóta él a családdal, míg Majort 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. Major a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe. A kutyák egyébként az attrocitások ellenére meglehetősen népszerűek az interneten, saját Instagram-oldaluk is van, több mint 144 ezer követővel.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •