Gumball Rally Budapest

Ismét vadító és izgalmas autók lepik el Budapest utcáit! A Gumball Rally szuperautóiból és szupersztárokból álló csapata június 15-én, délután 16 órától folyamatosan érkezik Budapestre, az Ybl Miklós térre, ahol a nagyközönség is megcsodálhatja a rallyn részt vevő autókat!

Klasszikusok és hiperautók a Gumball Rally rendezvényén

A 24. Gumball 3000 Rally keretében több mint 100 résztvevő vezet keresztül Európán, hat nap alatt érnek el Edinburgh-ból Montenegróig. A mezőnyben a klasszikusoktól a futurisztikus hiperautókig, a Bugattitól a Kurupt FM Mobilig mindenfajta autó megtalálható lesz. A sztárok a részvételükkel pénzt gyűjtenek a Gumball 3000 Alapítvány részére, így támogatnak alacsony jövedelemmel rendelkező fiatalok által életre hívott projekteket.

Bejárják Európát, Budapest idén sem marad ki

Gumball Rally Budapest

Az esemény 2023. június 10-én, szombaton egy látványos autókiállítással kezdődik Edinburgh-ban, a George Streeten. A nem hivatalos európai autóverseny rajtzászlóját egy különleges vendég lengeti majd meg június 11-én, vasárnap 11 órakor a George Streeten, amikor is a versenyzők megkezdik kalandjuk első szakaszát a yorkshire-i Ripley kastélyba, majd onnan Londonba veszik útjukat. A résztvevők innen keresztül vezetnek egész Európán: Bruges érintésével érkeznek Amszterdamba (júni.12.), a svájci Alpokba Verbierbe (júni.13.), Velencébe (júni.14.), majd Ljubljanán keresztül Budapestre (júni.15.), onnan Splitbe (júni.16.) és végül este Porto Montenegróban lépik át a célvonalat. A „Spirit of Gumball” trófeát egy fergeteges strandparti keretében, a Nikki Beachen adják át június 17-én.

A Gumball Rally szuperautóiból és szupersztárokból álló csapata június 15-én, délután 16 órától folyamatosan érkezik Budapestre, az Ybl Miklós térre. A rendezvény ingyenesen látogatható! „Hat év telt el azóta, hogy a rally legutóbb Budapesten járt, izgatottan várjuk, hogy újra a magyar fővárosba érkezzünk és elhozzuk ismét ezt a látványos futamot” – mondta Maximillion Cooper, a Gumball 3000 alapítója.

A jótékonykodásé a főszerep

Gumball rally

A Gumball 3000 Alapítvány 10 éves fennállását június 14-én este, Velencében ünneplik egy jótékonysági gálával, aukcióval és egy látványos álarcosbállal egybekötve. A Christie’s aukciósház által tartott árverésen kulturális és sport emléktárgyak kerülnek kalapács alá, az így befolyt összeggel az Alapítvány partnereit, a Laureus Sport for Good és a The Prince’s Trust szervezeteket támogatják.

A rajongók kedvenc csapatuk és autójuk javára jótékonykodhatnak a https://www.gumball3000foundation.org/grid oldalon keresztül. Amelyik csapat a legtöbb adományt gyűjti, az indulhat majd Edinburgh-ban a pole pozícióból, az adományt pedig jótékonysági célokra fordítják.

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •