desszertsör
Pastry Stout

A legendás váci Mihályi Patisserie és a nemzetközi hírű miskolci zip’s brewhouse közös sört mutat be – a kivételes desszertsör egy majd’ 150 éves hagyomány előtt tiszteleg. Korokat hidal át és különböző gasztronómiai ágazatokat kapcsol össze.

A miskolci sörfőzde kolumbiai sörfőzőmestere, Pedro Reinoso Bernal Mihályi László mestercukrásszal együtt gondolkodva és alkotva hozta létre a gasztrosör sorozatuk legújabb darabját, az egyedi Pastry Stoutot. Ez a desszertsör izgalmas kacsintás a hagyományos magyar édességre, a dobostortára. “Őrültgyűjtők vagyunk és vonzzuk egymást a hasonlókkal. A zip’s oszlopos tagjai benn is, kinn is mind-mind őrült fazonok. És Mihályi Lászlóról sem kérdés, hogy elhivatottsága túlmutat a saját munkásságán. Ő az egész szakmáját akarja megreformálni és jobbá tenni” – mondta el Halász Norbert, a zip’s gasztrosör-sorozat atyja. Azt is kiemelte: a Dobos-desszertsör kapcsán érezi a súlyát és a felelősséget annak, hogy egy hagyományhoz és egy nagyhírű desszerthez készítenek sört. Komplex élményt kell nyújtania. A címkét a miskolci festőművész, Seres László tervezte. A szép szavakat Légrádi Gergely író adta.

desszertsör
Pastry Stout

A hónapokig érlelt koncepciójuk premierjét a lezárások miatt online tartották – az összművészeti pop-art shown többek között részese lehettünk a Cimbaliband klippremierjének, amit a zip’s sörfőzdéjében forgattak.

Pannonhalmán is belevágtak a sörfőzésbe, az Apátság sörét ebben a cikkben mutattuk be.

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •