Lenyűgöző Hyundai modellek, a sportos i20N-től a hidrogénhajtású Nexo-ig

A Hyundai név két koreai szó összetételéből ered (Hyun és Dai), és azt jeneti, hogy “modern idők”. Nem meglepő hát, hogy a márka számos olyan modellel állt elő mostanában, amely az innovációt és a jövőt testesíti meg. A modern technológia mellett azonban ugyanilyen hangsúlyt fektettek a tervezők a járművek biztonságára, kényelmére és persze elérhetőségére. Mutatjuk a Hyundai modellek legújabb verzióit, amelyek közül néhányat már mi is kipróbáltunk.

1. Hyundai Tucson plug-in-hibrid: 50 km emisszió-mentesen

A vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid nagyteljesítményű rendszer alapját a harmadik generációs 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotor adja. Ehhez társul a 66,9 kW teljesítményű, 304 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotor, valamint a 13,8 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátor. A kombinált csúcsteljesítménye 265 LE, a maximális rendszernyomaték 350 Nm. Az új Tucson plug-in-hibrid mindezek mellett 50 kilométer megtételére képes emisszió-mentesen.

Hyundai Tuscon 2021 - új hyundai modellek 2021 Hyundai Tuscon 2021 -- új hyundai modellek 2021 Hyundai Tuscon 2021 - új hyundai modellek 2021

hyundai tuscon belső
Fotó: PR

A bőséges helykínálattal rendelkező szabadidőjármű ráadásul otthoni töltőboxról és nyilvános töltőállomásról isölthető. Fejlett vezetőtámogató rendszerei, és aktív biztonsági csomagja révén a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb autónak számít. Nem is csoda, hiszen a rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, illetve szükség esetén fékez is. Érdemes megemlíteni még, hogy az ECS rendszer automatikusan és folyamatosan szabályozza a lengéscsillapítók működését. Ezzel is biztosítva a lehető legjobb menetkomfortot és -teljesítményeket. Napi cuki: Kóbor kutyából lett egy Hyundai-szalon legjobb dolgozója, aki a Tuscon nevet kapta

2. Hyundai Santa Fe: benzines, dízel, hibrid és plug-in hibrid változatban

Az új, ultramodern hibrid és plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető Santa Fe amennyire robosztus, annyira kecses is. A motoros mozgatású csomagtérajtó, a szinte limuzinumi helykínálat igazi prémiumkategóriás szabadidőjárművé varázsolja a Santa Fe-t. A körkörös kamerarendszerről már nem is beszélve.

Hyundai Santa Fe 2021

új santa fe beltér
Fotó: PR

Az új modell 230 lóerős rendszerteljesítményű hibrid változatát az új 1,6 literes T-GDi Smartstream belső égésű erőforrás, és egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátorról táplált, 44,2 kW teljesítményű villanymotor kettőse hajtja. A Sante Fe modell emellett 2,2 literes, dízelmotorral is elérhető. Az új modell tulajdonosa a körülményekhez vagy hangulatához illő üzemmódot is megválaszthatja. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor ott van az automatikus parkolást segítő, távvezérelt rendszer, amely leparkolja helyetted az autót. A biztonság szerelmeseit pedi az a hat légzsák fogja elvarázsolni, amely a Hyundai modellek esetében a Sante Fe-ben található meg elsőként.

Hyundai Santa Fe 2021 Hyundai Santa Fe 2021 Hyundai Santa Fe 2021További Hyundai modellek, köztük a hidrogénhajtású Nexo és a sportos i20N a következő oldalakon találhatók.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3