Polestar szupersportautó

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

Szenvedélyes kooperáció

A Mattel alelnöke és a járművekért felelős globális vezetője, Roberto Stanichi úgy látja, hogy az együttműködés közös alapokra épít. A Polestar ugyanis folyamatosan újraírja az elektromos teljesítmény és az autóipari innováció történetét, a Hot Wheels pedig épp így feszegeti a képzelet és a formatervezés határait a modelljeivel. A most induló kooperációjuk azt az elszántságot, határozottságot és szenvedélyt tükrözi, ami tovább viszi a járművek kialakításával kapcsolatos ismereteket. Hasonlóan ítéli meg az együttműködésben rejlő lehetőségeket Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója is, aki szerint a Mattell-lel való közös munka során elkészülő Hot Wheels és Matchbox játékmodellekkel még szélesebb közönséghez juthat el a Polestar márka és az általuk életre hívott úttörő verseny híre.

Tisztán elektormos szupersportautó született!

Polestar szupersportautó

A Polestar idei megmérettetésen három díjnyertes koncepciót gyúrtak egybe, aminek köszönhetően megszületett a tisztán elektromos „Polestar Synergy” fantázianévre hallgató szupersportautó terve, illetve 1:1 méretarányú, mindössze 1,07 méter magas és 4,56 méter hosszú modellje. A végleges formaterveket Devashish Deshmukh, Swapnil Desai és Yingxiang Li készítette. A díjnyertes jármű a müncheni IAA 2023 kiállításon mutatkozott be, ahonnan az Amerikai Egyesült Államokba viszik. Ott 2023. október 7-től a kaliforniai El Segundóban lesz látható a Hot Wheels Legends turnén.

Témába vág: Az Audi magyar tervezőnője Hot Wheels videóival robbant be az internetre

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •