6. Használd a technológiát a kapcsolattartásra!

Annyiféle chat, kollaborációs szoftver és hatékonyság növelő eszköz van, hogy megérne egy külön blogposztot. Válaszd ki, hogy a te csapatod miben tud a leghatékonyabb lenni. Ez lehet akár: Trello, Teams, Basecamp, Monday.com, Asana, Todoist és még 1000 másik.
Ha konferenciád vagy callod van, akkor az legyen video call! P2P kommunikációt akkor tudod erősíteni jobban, ha arcot, mimikát látsz és akkor garantáltan jobb a figyelem, mintha csak egy szimpla callban lennél. Figyelj rá, hogy rendezett legyen a háttered és lehetőség szerint a párod ne flangáljon egy törölközőben melletted.

video hivas home office
Azért is fontos, hogy rendezett legyen a környezeted és te magad is a home office alatt, mert bármikor jöhet egy videóhívás; fotó: nastya_gepp

7. Használd a mosógéped az otthoni munkád időzítőjének

Ez lehet akár a sütő, a kávéfőző, vagy csupán egy Pomodoro-Timer, a lényeg, hogy tűzz ki célokat, hogy “mire lemegy a mosás, befejezem ezt vagy azt”. “Amikor lejár a mosás akkor felállok kiteregetek, megadom magamnak a 10 perc szünetet és rendezem a gondolataimat.”

8. Tarts szüneteket, akkor is ha otthonról dolgozol!

Mikor otthon dolgozol nincs senki, aki kihívjon egy kávéra, berángasson egy meetingre vagy csak egy csokiért kiugorj a sarki boltba. Ha nem állítod be a szüneteket és nem tervezed, azt fogod észre venni, hogy eltelt 2-3 óra és nem álltál fel. Tegyél be egy mosást, igyál meg egy kávét, vagy csupán csak mosogass el… Kellenek ezek… Használj akár egy timert.

kave munka
Ha a munkahelyeden is volt helye a kávénak, az otthoni munkavégzés se tántorítson el egy erős feketétől; fotó: Pixabay/Engin_Akyurt

Otthoni munkavégzés során is legyen vége a napodnak

Amikor a munkahelyeden dolgozol, akkor 17:30-kor fel tudsz állni, akkor otthon miért nem? Tervezd meg az otthoni munkanapodat, ha pedig elérted a nap végét, és nem vagy kész a munkával, akkor reggel nem jól vagy nem jó célokat tűztél ki. Itt nem számolok azzal, hogy beesik valami váratlan, de akkor a prioritásokat rendezd át és a nap végét akkor is tartanod kell!

Ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül!

Kollegáid egy karnyújtásra vannak, hiszen megvan a csatorna, ahol tudok egyeztetni, de még 2020-ban az is opció, hogy megemeled a telefont. Ne fordulj be, dolgozz csapatban még akkor is, ha az távoli!

Ha ezeket a pontokat betartod, akkor jó eséllyel meg tudod teremteni a work-life egyensúlyt, és az otthonod nem lesz a munkahelyed, hanem lesz otthon egy kis munkahelyed.

A cikk Tóth Szabolcs Attila digitális marketing szakember blogjában jelent meg.

1
2
3