Alakformáló kezelés
Fotó: Freepik

A bikiniszezon közeledtével egyre nagyobb figyelmet kap a sima, feszes bőr, hiszen mindenki szeretné a legjobb formáját hozni a nyári szezonban. A narancsbőr, vagy más néven cellulit azonban közbeszólhat: főleg a hölgyeknek okoz bosszantó bőresztétikai problémát, de nem ritka, hogy a férfiak is felveszik a harcot ellene. A jelenség bárkinél kialakulhat, függetlenül attól, hogy vékonyabb és teltebb testalkatú-e az illető, ezért nem árt, ha körbenézünk, milyen modern technikákkal vehetjük fel a harcot ellene tartós eredménnyel. Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász-kozmetológus segítségével most két olyan kezelést mutatunk be, amellyel látványosan és hatékonyan kezelhető a probléma.

Mi okozza a narancsbőr kialakulását?

Először is nézzük meg, hogyan alakul ki a narancsbőr! A cellulit tulajdonképpen a bőr legalsó rétegét képező kötőszövetekben jelentkező zsírfelhalmozódás, amelynek következtében a bőr felülete egyenetlenné, válik, zavaró „gödröcskék” alakulnak ki, melyek aztán makacsul ragaszkodnak megszerzett területükhöz. Jellemzően a combokon, a fenéken vagy az alhasi tájékon jelenik meg.
De milyen okok vezethetnek a kialakulásához? „A cellulit hátterében állhat genetikai hajlam, de bizonyos hormonális folyamatok, például az ösztrogénszint emelkedése vagy vérkeringési zavarok is eredményezhetik” – magyarázza Dr. Pellion Szilvia, a Pasarét Esztétikai Bőrgyógyászat szakorvosa. Ezen felül az életmódnak is meghatározó szerepe van a kialakulásában. A stressz, a mozgásszegény életvitel, a helytelen táplálkozás, illetve akár a dohányzás is növelheti a kialakulásának kockázatát.

De bármi is váltja ki, szerencsére léteznek olyan újdonságok az orvos-esztétikai módszerek területén, amelyekkel a narancsbőr akár rövid idő alatt is sikeresen kezelhető. „Ha a bőrfelszín alatti zsírsejtek felhalmozódnak, az nem csak külsőleg okoz elváltozást, hanem a kötőszövet szerkezetét is meggyengíthetik – mondja Dr. Pellion Szilvia. – A cellulit kezelésében ezért kulcsfontosságú a kötőszöveti elváltozások helyreállítása.”
A csúcstechnológiás kezelésekkel ma már nem csak a narancsbőrt enyhíthetjük, hanem a gyors alakformálást is segíthetjük egyben. Lássuk, milyen kezelések jöhetnek szóba, ha fel akarjuk gyorsítani a harcot a makacs zsírpárnák ellen!

Z-Wave Pro radiális lökéshullám-terápia

Ezen az elven alapszik a német Zimmer cég csúcstechnológiás gépe, a Z-Wave Pro is, amely nagy energiájú radiális lökéshullámokkal fejti ki hatását a célterületen. Ezek a nagy energiájú lökéshullámok összenyomják a megnövekedett zsírsejtek által kitágított kötőszöveti rekeszeket, ezáltal „kimozdítják”, végül pedig destabilizálják a zsírszerkezeteket. A lökéshullám-kezelés javítja a bőr és a kötőszövet kollagénstruktúráját, a szövetek vérkeringését. Ennek a speciális eljárásnak köszönhetően akár már 2-3 alkalom után láthatóan simább lesz a bőrünk, ám az optimális eredményhez általában 6-10 kezelés szükséges.

Zimmer Z Wave Pro Pellion narancsbőr elleni kezelés
A Zimmer Z Wave Pro kezelés már pár alkalom után változást hoz

A Z-Wave Pro lökéshullám-terápia teljesen fájdalommentes, és felépülési idővel sem kell számolni utána. Alkalmazása – a cellulit kezelésén túl – a kötőszöveti gyengeség megszüntetésére, valamint a test kontúrjainak javítására, azaz alakformálásra is remek választás. Vérkeringés-serkentő, valamint kollagénképző hatása révén pedig egyúttal rugalmasabbá, feszesebbé is teszi a bőrt. A Z-Wave Pro önmagában is hatásos, de egyéb testkezeléssel is kombinálható (rádiófrekvencia, lézerlipolízis, PowerShape 2, mezoterápia), úgy még látványosabb eredmény érhető el.

Power Shape 2

Mindannyian tudjuk: az ideális alak elérése gyakran komoly áldozatokkal jár: fontos a rendszeres testmozgás beiktatása a sűrű mindennapokba, ügyelni kell a megfelelő étkezésre, kalóriabevitelre, sokszor azonban még így sem érjük el a kívánt formát. Ilyen esetekben kell segítségül hívnunk korunk high-tech technológiáját!

3 az 1-ben: mindentudó alakformálás

A Z-Wave Pro mellett, az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb találmánya a Power Shape 2, amely új dimenziót nyitott az alakformálásban. A gép egyszerre képes komplex alakformálásra, feszesítésre és cellulitkezelésre. „A Power Shape 2 elnevezésű technológia ötvözi a multipoláris és bipoláris rádiófrekvenciát, a lipolézer technológiát és a vákuum szívóhatását – magyarázza a doktornő. – A technológia lényege, hogy a rádiófrekvencia hőenergiája felgyorsítja a zsírsejtek anyagcsere-folyamatait, amely jelentős mértékű zsírlebomláshoz vezet. A soft lézer a zsírsejtek elfolyósítását és méretének csökkenését segíti, fiatalítja a bőrszövetet, továbbá segíti a zsír távozását a szervezetből. Végül mindehhez hozzáadódik a vákuum szívóhatása, amely a zsírszövetek vér- és nyirokkeringésének fokozásával, a bőrfelszín kisimításával, a zsírlerakódások és a narancsbőr csökkentésével varázsol irigylésre méltó testkontúrt a vendégeinknek.”

Power Shape 2 alakformáló kezelés Pellion
A Power Shape 2 technológiával a feszes bőr gyorsan elérhető

Mind a Power Shape 2, mind a Zimmer Z-Wave Pro kezelés hatékonyan kombinálható egymással, illetve egyéb kezelésekkel a még látványosabb eredményekért. Akik tehát képtelenek megszabadulni a makacs zsírlerakódásoktól, vagy csak egyszerűen búcsút akarnak inteni tartósan a narancsbőrnek, hogy feszes, sima bőrrel várják a nyarat, vessék bele magukat a modern high-tech kezelések világába!

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •