hibrid suzuki ignis swace vitara across

A Magyar Suzuki Zrt. megbízásából nemrég készült egy felmérés, amely arra keresi a választ, hogy mit gondolunk a hibridekről, melyik a legismertebb hibrid hajtás, vagy milyen tényezők alapján választunk autót. A legújabb kutatásból jól látszik, hogy idén a hibrid meghajtás népszerűbb, mint valaha.

A kutatás eredményeit Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketing vezetője mutatta be, amikor egy kétnapos esemény keretében a Suzuki valamennyi hibrid modelljét kipróbálhattuk.

Suzuki Swace: a (full) hibrid családi kombi

Budapestről a márka egyik legújabb modelljével, a Swace-szel indultunk, amely korábban már járt nálunk teszten. Már akkor is úgy gondoltuk, hogy a lágy vonalvezetésű és elegáns megjelenésű Suzuki Swace kombi új dimenziót képvisel a japán gyártó palettáján. A Toyota Corolla alapjára épült full hibrid modellben az 53 kW-os (72 LE) elektromotor csendesen és zökkenőmentesen indítja be az autót és alacsony sebességnél kizárólag ez az erőforrás működik. Nagyobb sebességnél már az 1,8 literes 72 kW-os (98 LE) benzinmotor is bekapcsol, amely menet közben a 3,6 kWh teljesítményű akkumulátor töltéséről is gondoskodik. A hibrideknél megszokott módon a villanymotor a regeneratív fékezés, vagyis a fékezési energia visszanyerés opció segítségével is tölthető.

hibrid suzuki swace bauer zsuzsa

A Swace négyféle vezetési módot kínál. A Normal, az Eco és a Sport verzión felül akár tisztán elektromos üzemmódban is vezethető, ilyenkor az autót kizárólag az elektromotor hajtja. Ezt a beállítást inkább rövidebb távokra javasoljuk, de fedett parkológarázsban is hasznos lehet, hiszen teljesen emissziómentes közlekedést biztosít.

A Swace külső és belső kialakításáról, vezetéstámogató és multimédia rendszeréről, és arról, hogy miért állja meg helyét akár családi autóként is, itt olvashatsz: Suzuki Swace: ha hibrid családi kombit keresel, akkor megtaláltad!

hibrid suzuki swace

A márka kutatása szerint 2019-ben a hibrid meghajtást az autótulajdonosok közel harmada próbálta már – még ha csak utasként is. A 2020-as növekedést azonban idén visszaesés követte. Ami a technológiai ismeretet illeti: nyolc autótulajdonosból csupán egy gondolja úgy, hogy jól tájékozott a hibrid hajtást illetően. A legismertebb kifejezés a plug-in, ezt követi a lágy és a full hibrid hajtás.

A következő oldalon az Acrosst és a Vitarát mutatjuk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3