bkk tanszuneti menetrend
Április 6-tól, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok; fotó: BKK

Április 6-tól, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten. Az április 1-jén életbe léptetett új menetrenddel és annak mostani korrigálásával a BKK célja az volt, hogy a nemzetközi gyakorlatban is használatos, 30 százalékos telítettségi mutatót alkalmazhassák a járműveken. Figyelembe véve azonban Karácsony Gergely főpolgármester kérését, továbbá azt is, hogy a legtöbb vonalon tapasztalt, átlagosan 20-30 százalékos telítettség is zsúfoltságérzetet keltett az utazóközönségben, a BKK a tanszüneti menetrend visszaállítása mellett döntött.

A tanszüneti menetrend nagyobb biztonságérzetet ad

A tanítási szünetben érvényes menetrend – amely mindössze 10 százalékkal marad el a máskor megszokott kapacitástól – a hajnali, kora reggeli, reggeli időszakban, valamint a délutáni csúcsidőben is a mostaninál lényegesen sűrűbb járatindulást jelent. „Az elmúlt napok forgalmi tapasztalatait felhasználva a BKK újra életbe lépteti a tanszüneti menetrendet. A hétfőtől érvényes menetrend remélhetőleg nagyobb biztonságérzetet ad azoknak az utasoknak, akik sajnos nem tudnak home office-ból dolgozni, és mindennapi munkavégzésükkel a város fenntartását, vagy éppen az egészségügy működőképességét biztosítják” – jelentette ki Dr. Varga Ivett. A BKK vezérigazgatója hozzátette: „A biztonságos távolság betartásához az utasok közreműködésére is szükség van. Kérjük, hogy a járművek belsejét egyenletesen használják ki, és segítsék egymást a leszállásban is.

BKK troli menetrend
Tanszüneti menetrend – ne megszokásból közlekedjünk!; fotó: BKK

A fővárosban utazókat továbbra is kérik, hogy a tanszüneti menetrend idején se megszokásból közlekedjenek. Az ügyintézést se megszokásból intézzék, tekintve, hogy az ügyfélközpontok zárva tartanak. Utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással. Az applikáció valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. Az app MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.