covid oltás vakcina delta variáns koronavírus oltási hajlandoság igazolvány
A jelenleg terjedő variáns is megfertőzheti az oltottakat, azonban náluk a betegség enyhe, sok esetben pedig tünetmentes (Fotó: Freepik)

Az oltás további gyorsításáért az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendelte jövő hét hétfőtől a tömeges oltás elindítását. Müller Cecília a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendelkezés célja, hogy az oltópontokon és a háziorvosoknál is minél többen, minél gyorsabban megkaphassák az oltást.

Indul a tömeges oltás és az oltási időpontfoglaló

Az oltási folyamatot lényegesen megkönnyíti, hogy megnyílt a várva várt online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden, még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Most Sinopharm-vakcinára lehet jelentkezni: aki regisztrált, az bármelyik, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfőre, keddre vagy szerdára. Az oltási időpont foglaló erre a linkre kattintva érhető el.

Akiknek van érvényes oltási regisztrációja, az a taj száma és születési dátumának megadásával tud belépni az oltási időpontfoglaló felületére. Ezt követően kiválasztható, hogy mikor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretné megkapni az oltást. Mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalását már nem tudja módosítani. Az alábbi videó lépésről lépésre bemutatja, hogyan működik az online időpontfoglalás:

 

A foglalásnál érdemes észben tartani, hogy a második oltás is ugyanazon a kórházi oltóponton lesz esedékes, így mindenképpen olyat válasszunk, ahova egy hónap múlva is könnyedén el tudunk jutni. A regisztrációt követően visszaigazoló-, majd az oltás előtti napon egy emlékeztető e-mail is érkezik.

Ne feledd! Az oltásra vinni kell a személyi igazolványt, a taj kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás-visszaigazolást is.

Koronavírus témában az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: Telex

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •