renault clio
A márka legendás modelljének ötödik generációja

A hazánkban most debütált új Renault Clio egy olyan modell immár ötödik generációja, amelyből eddig 15 millió talált gazdára világszerte. 1990-es első megjelenése óta a Clio a Renault legnépszerűbb modellje lett az egész világon, most pedig olyan funkciókkal egészítették ki, amelyek újdonságot jelentenek a kategórián belül. Ezeket szedtük összes egy csokorba.uj renault clio 2

Múltbeli örökségek

A legújabb, ötödik generáció továbbviszi azokat a jegyeket, amik az előzőeket népszerűvé tették. A Clio II-től például a rendkívüli helykínálatot és kényelmet vette át (391 literes csomagtartó, 26 liternyi belső tároló hely), a Clio IV-től pedig jellegzetes formavilágát kapja, azt a dizájnt, amely az egész Renault termékcsalád védjegyévé vált. Ám ezek mellé olyan újításokat hozott, amik érettebbé teszik karakterét.

uj renault clio 3
Kifinomultabb vonalak, határozottabb orrkiképzés

Az új Renault Clio túlmutat a kategóriáján

Még kifinomultabb vonalaival és határozottabb orrkiképzésével az új Clio megjelenése dinamikusabbá és modernebbé vált. A belső tér alapjaiban átalakult, a tervezők a felsőbb szegmensek felszereltségét tartották szem előtt mind a rendelkezésre álló technológiák, mind az érzékelhető minőség tekintetében. Ilyen például az EASY LINK multimédia rendszer 9.3”-os kijelzője, ami eddig magasabb kategóriák esetében volt jelen. Az új Clio-ban a közeli jövőben megjelenik majd a márka által kifejlesztett E-Tech hibrid technológia, amely normál városi közlekedés mellett akár 80%-ban elektromos meghajtást tesz lehetővé. Már a motor indítása is elektromos üzemmódban történik. Ezeknek is köszönhetően pedig akár 40%-kal alacsonyabb fogyasztásra képes a hagyományos belső égésű motorokhoz képest.

renault clio
Ütős ez a piros szín, jól áll az új Cliónak

Vezetéstámogató rendszerek széles kínálata

A városi autóban is elérhetővé teszik mindazokat a technológiákat, amelyek a második szintű önvezetés jellemzői. Ilyen például a sávtartó asszisztens, illetve – először a Renault kínálatában – 360°-os kamera segíti a sofőrt a parkolásban. A vezetéstámogató funkciók közé tartozik még a Multi-Sense® rendszer, amelyben 3 különböző vezetési stílusnak megfelelő beállítás közül választhatunk. Az új Renault Clio értékesítése hazánkban 2019. szeptembertől kezdődik.

uj renault clio 4
Elődeinél jóval érettebb a karaktere

Sokan szidják a francia autókat, pedig a nők oda vannak ezekért a márkákért. Ma a gyártók azért küzdenek, hogy leszámoljanak azokkal a sztereotípiákkal, amelyek folyamatosan rontják a francia autók hírét.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •