harangozó teri halála
(Fotó: 24.hu)

Augusztus 8-án lenne 78 esztendős a magyar könnyűzene egyik legbájosabb és legkedveltebb alakja. Harangozó Teri 2015-ben hunyt el, halála körülményeit azóta is megannyi rejtély övezi. Poór Péter, a népszerű táncdalénekes most drámai részleteket osztott meg pályatársa tragédiá­jával kapcsolatban. Szerinte egy mellimplantátum vezetett a tragé­diához, írja a Blikk.

Emberi mulasztás vezetett Harangozó Teri halálához

„Sok mindent írtak és mondtak Teri tragédiájáról. Hallottam, hogy beteg volt a szíve, a tüdeje, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Én most mindezt megcáfolom. Teri valóban beteg volt, csontritkulásban szenvedett, és előfordult, hogy már a színpadra is csak segítséggel tudott felmenni. Rengeteget szenvedett ettől, de együtt tudott élni a fájdalommal is” –eleveníti fel barátnője életének utolsó időszakát Poór Péter.

„Amikor sokadszor rosszul lett, s kórházba vitték, senki sem látogathatta. Telefonon beszéltem vele, a jövőt tervezte. Nem volt halálos beteg, ezt tiszta szívből állíthatom. A bajt, a rosszulléteket az évtizedekkel korábban beültetett mellimplantátum okozta. Tudniillik, lejárt a szavatossága, réges-rég ki kellett volna cserélni. Ám mielőtt ezt megtették volna, szétrepedt a burka, a szilikon pedig a tüdejébe került. Hihetetlen, hogy az orvosok késlekedtek. Teri már a kórházban volt, mondta, hogy nem kap levegőt, de az orvosai csak húzták, halasztották a beavatkozást, mert épp hosszú hétvége volt, s úgy voltak vele: ej, ráérünk arra még…” – tette hozzá Poór Péter, akit felzaklatott, ahogyan újra átélte legkedvesebb barátnője halálát. Az énekes elmondta, számára egyértelmű, hogy emberi mulasztás is belejátszott Harangozó Teri halálába.

ki mit tud harangozó teri
(Fotó: RAS Archívum/Blikk)

Harangozó Teri 1965-ben a Ki mit tud?-on tűnt fel először, majd 1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a „Minden ember boldog akar lenni” című dallal. Állandó szereplője volt a táncdalfesztiváloknak, ahol 1968-ban és 1969-ben 2. helyezést ért el a „Sose fájjon a fejed” és a „Szeretném bejárni a földet” című dalokkal. Legnagyobb slágere a „Mindenkinek van egy álma”, amelyet az 1968-as Made in Hungary bemutatón adott elő.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •