gyermeknap-debreceni-nagyerdei-kulturpark
A gyermeknapi hosszú hétvégén vidámparki újdonságokból sem lesz hiány; fotó: freepik/pressfoto

Május utolsó hétvégéjén – amely pünkösdhétfővel háromnapossá egészül ki – a gyermekeké lesz a főszerep az idén 60 éves debreceni Nagyerdei Kultúrparkban! A jelenlegi korlátozások betartása és az intézmény külön óvintézkedései mellett izgalmas programokkal és számos újdonsággal várnak kicsiket és nagyokat a Kultúrpark területén.

A Kultúrpark programjairól bővebben

Május 31-én, vasárnap a Vojtina Bábszínház Társulatával közösen szervezett program keretében óránként útjára indul majd a Kultúrpark zenélő csacsifogata, amely gólyalábasok és bábosok menetével színesedik. A Társulat emellett délelőtt és délután is bábelőadást tart Vitéz László – Az elásott kincs címmel a Vidámpark Vitéz László-színpadán. Debreceni hobbimodellezők jóvoltából pedig látogatók megismerkedhetnek majd az autómodellezés rejtelmeivel is.

vojtina-babeloadas
A Vojtina bábelőadásokkal vár; fotó: Vojtina Bábszínház

A gyermeknapi hosszú hétvégén vidámparki újdonságokból sem lesz hiány. Továbbra is várja a virtuális kalandok szerelmeseit az új 10D mozi és a szórakoztató testmozgási lehetőséget kínáló Icaros. De visszatér a debreceni Nagyerdei Kultúrpark kínálatába a gyermekek nagy kedvence, a pónilovaglás is. Mindemellett a nagyközönség végre kipróbálhatja majd a megújult Apollo-X-et (korábbi nevén Meglepetést), amely az űrutazás földöntúli élményével várja az érdeklődő asztronautákat.

Óvintézkedések a koronavírus-járvány miatt

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az intézmény külön óvintézkedésekkel is készül erre a különleges alkalomra. A vendégforgalom jobb elosztása érdekében a hosszú hétvégére kinyitják az Oláh Gábor utcai állatkerti bejáratot is. Továbbá javasolják az online jegyvásárlást, amely a sorban állás elkerülésének köszönhetően nemcsak biztonságosabb, de gyorsabb és kényelmesebb bejutást is biztosít a debreceni Nagyerdei Kultúrpark területére. A létesítmények és játékgépek fertőtlenítése pedig fokozott rendszerességgel történik. Állatkerti, illetve vidámparki belépővel valamennyi programelem megtekinthető. Gyermeknap alkalmából pedig a debreceni Nagyerdei Kultúrpark ajándék kisvasúti körrel kedveskedik minden 14 év alatti látogatójának!

Ha Pünkösdkor inkább a strandolás választanánk, szerencsénk van, sok fürdő kinyit, például ez is.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •