reggeli főzés konyha
Ha nem otthon rakjuk össze maguknak, akkor jellemzően benzinkutakon szerezzük be a finomságokat; fotó: Freepik/senivpetro

A válasz nem más, mint a szendvics, ami igen fontos része az étrendünknek. Olyannyira, hogy tízből nyolc ember hetente minimum kétszer fogyaszt szendvicset – derül ki egy friss, országos kutatásból. A válaszadók fele akár naponta is eszik a szendvicseket. Leggyakrabban reggeliként választják (68%), de a megkérdezettek harmada tízóraiként és vacsoraként is szívesen fogyasztja. A felmérést arra is rávilágított, milyen fontos szerepet töltenek be a benzinkutak a szendvics-rajongók életében. Amennyiben nem otthon rakják össze maguknak, akkor jellemzően benzinkutakon szerzik be (30%) a finomságokat. Vásárlás alkalmával a fogyasztók számára az ár (58%) és a prémium, minőségi alapanyagok a legfontosabbak (50%). A számok után pedig nézzük, mit alkotott Palágyi Eszter a hazai szendvics-fanatikusoknak!

Gourmet Selection szendvicsek Palágyi Eszter elgondolásában

Az otthoni elkészítésnek ugyan nagy szerepe van, de ha a szendvicskészítést másra bíznánk, és a benzinkútig se mennénk el, megoldás lehet a házhoz rendelés, és az OMV legújabb Gourmet Selection szendvicsek és saláták esetében ezt meg is tudjuk tenni. A Netpincér novembertől országszerte 90 OMV töltőállomásról házhoz szállítja a kínálatot.

Azt a kínálatot, amelyben helyet kapott például a Vadas marha szendvics. Szezámmaggal megszórt sárgarépás háromszögbe kerül az ínyenc marhahús pastrami, amit reszelt répa, vadas szósz, madársaláta és csemegeuborka egészít ki. A vegetáriánus ételek rajongóinak pedig tökéletes választás a Gourmet Selection szendvicsek másik nagyágyúja, a Vega csicseri fasírt szendvics. Teljes kiőrlésű ciabattával, csicseriborsó fasírttal, házi snidlinges burgonyasalátával, milánói szósszal és ruccola salátával készül. A két gourmet szendvics mellett új salátákkal is bővült a kínálat: a sült bacont, fűszeres pulykacombot és petrezselymes gombás tölteléket is tartalmazó „Töltött” pulyka salátával, valamint a Lecsós paradicsomsalátával.

dobo ági palágyi eszter

A legújabb menüsor és a Gourmet Selection szendvicsek Palágyi Eszter, a Matild Palace Hotel Executive Chefjének alkotásai, és kifejezetten Dobó Ági műsorvezető és vlogger ízlésvilága szerint állította őket össze. Az ételek minden esetben a HACCP rendszer szigorú előírásai szerint készülnek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •