google pay mobilfizetés
(Fotó: Mika Baumeister/Unsplash)

Újabb európai országokban tette elérhetővé a Mastercard kártyakibocsátó partnerei együttműködésével a Google Pay mobiltelefonos fizetési szolgáltatást. A Google mobilfizetése Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál indult el.

A mobilfizetés ugyanolyan biztonságos, mint a kártyás

A Google Pay használatával a felhasználók a mobiltelefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak. A szolgáltatáshoz arra alkalmas, Android rendszerű eszközre van szükség.

A felhasználónak a kártyakibocsátó banka mobilbanki alkalmazásában kell a kívánt Mastercard kártyáját hozzáadni a Google Pay alkalmazáshoz. A fizetés során sem a Google Pay-t, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség, elég ha a vásárló közvetlenül a fizetés előtt feloldja a telefonját.

A fizetés biztonságát a Mastercard tokenizációs technológiája garantálja. A megoldás úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett tokennel, vagyis egyedi, minden fizetésnél változó kártyaszámmal cseréli fel.

A járvány fellendítette az érintésmentes fizetést

mobilfizetés apple pay
Egyre többen választják a kényelmesebb és biztonságosabb mobilfizetés lehetőségét. (Fotó: fanjianhua/Freepik)

A Mastercard közleménye szerint a világjárvány kezdete után az érintésmentes fizetési tranzakciók aránya közel 80 százalékra ugrott Európa-szerte. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, és a gyors, biztonságos, érintésmentes fizetési módokra váltás várhatóan kiállja majd az idő próbáját. A Mastercard a világ több mint 210 országában működteti fizetési feldolgozó hálózatát.

A mobilfizetés egyébként egyre népszerűbb fizetési forma Magyarországon. A Mastercard adatai szerint 2019 és 2020 szeptembere között közel háromszorosára nőtt a mobiltárcás tranzakciók száma az országban.

Forrás: MTI