A Forma 1-es világbajnok alulmaradt Harry herceggel szemben

Harry herceg, királyi kötelezettségeinek egyik utolsó feladatként, Hamiltonnal közösen nyitotta meg a Forma 1-es silverstone-i versenypálya legújabb látványosságát. A Silverstone Experience névre keresztelt múzeum a brit autóversenyzés történetét mutatja be. A hatszoros Forma 1-es világbajnok Lewis Hamilton és a sussex-i herceg egy elektromos Mercedes-szel érkezett a brit autóversenyzés egyik ikonikusnak számító helyére, a silverstone-i versenypályára.

A két éve még lepusztult állapotú második világháborús hangárban ma már a legfejlettebb technológiákat felhasználva egy interaktív kiállítás várja az érdeklődőket. Az ide látogatók betekintést nyerhetnek a Forma 1 technikai újításaiba, valamint kipróbálhatják magukat különböző, az autóversenyzéshez köthető játékokban.

Az egyik ilyen interaktív játék a „boxutca” nevezetű gyorsasági verseny, amelyben természetesen Harry herceg és Hamilton is megmérettették magukat. Mindenki nagy meglepetésére a sussex-i herceg nagy fölénnyel nyerte a versenyautók kerekeinek cseréjét szimuláló versenyt. Hamilton, alulmaradását követően viccesen csak annyit mondott: “nyilvánvaló, hogy megbundázták.”

A silverstone-i versenypálya egyébként fontos szerepet tölt be a Forma 1 történetében. Ugyanis 1950-ben itt rendezték meg az első Forma 1-es világbajnokság legelső versenyét. A hatszoros világbajnok, Lewis Hamilton egyébként többszörös rekordernek számít a Silverstone Circuit-ön, ugyanis ő az egyetlen Forma 1-es versenyző, akinek sikerült hatszor is nyernie a a pályán, valamint a jelenlegi vonaltervezés hivatalos versenyben megtett leggyorsabb köre (1:27.369) is a brit pilóta nevéhez fűződik.

Forrás: Express