fonogram díj 2021 halott pénz
(Fotó: dedmani/Instagram)

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által rendezett eseményen 12+1 hazai és 6 külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt 2021-as Fonogram-díjakat. A díjátadó, akárcsak tavaly, úgy idén is virtuálisan lett megtartva, a győzteseket online videókban jelentették be.

2021-ben Fonogram díjas lett a Halott Pénz és Rúzsa Magdi közös slágere is, a Szeretni, akit nem lehet

Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Halott Pénz – Melletted/Amikor feladnád/Szeretni, akit nem lehet (feat. Rúzsa Magdi) lett. Az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat Dua Lipa – Future Nostalgia/Club Future Nostalgia/Levitating (feat. DaBaby) című munkája kapta.

Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele Charlie – Mindenen túl című lemeze lett. Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat Bruce Springsteen – Letter To You című anyaga nyerte el.

Az év hazai rap vagy hiphop albuma vagy hangfelvétele Krúbitól az Ösztönlény, az év külföldi rap vagy hiphop albuma vagy hangfelvétele 24kGoldn feat. iann dior – Mood című dala lett.

Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat Lazarvs – Lazarvs című dala kapta, az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat az AC/DC – Power Up című lemeze kapta.

Metzker Viktória The Rhythm of the Night című dala nyerte az év hazai elektronikus zenei hangfelvétele díját

Az év felfedezettje Dzsúdló lett

Az év hangfelvétele Fonogram-díját a közönség szavazása alapján a Bagossy Brothers Company – Visszajövök című dala kapta. Az életműdíjat Török Ádám fuvolás, dalszerző, szövegíró, a Mini együttes alapítója, a szakmai életműdíjat pedig Hajnal Gábor koncertszervező, menedzser, televíziós szerkesztő-riporter vehette át virtuálisan.

A 2021-es Fonogram-díj nyerteseinek teljes listáját itt találod.

A Fonogram díjat – Arany Zsiráf díj néven – a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására alapította a Mahasz közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram – Magyar Zenei Díj. A díjjal egyebek mellett elismerik a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét.

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •