gucci cadillac hot wheels
(Fotó: Hot Wheels/Gucci/Mattel)

Apró autó, hatalmas árcédula. A Hot Wheels exkluzív gyűjtői kollekciójába ma érkezik egy meglehetősen egyedi darab: egy legendás 1982-es Cadillac Seville, amely a Gucci közreműködésével épült meg. Mutatjuk a méregdrága kisautót! Ez is érdekelhet: Az Audi magyar tervezőnője Hot Wheels videóival robbant be az internetre

A Gucci és a Cadillac meglepő közös múltja

A Guccio Gucci által alapított híres olasz divatmárka – amelyről Lady Gaga főszereplésével hamarosan filmet is bemutatnak – idén ünnepli 100. születésnapját. A márka portfóliójában azonban már régóta nem csak ruhák, táskák és kiegészítők szerepelnek, ennek pedig ékes példája a Gucci autóipari közreműködése, amelynek a most megjelenő Hot Wheels játékautó állít emléket. Ennek kösznhetően a Gucci Cadillac nem csupán egy kitaláció, hanem valóban létező dologról van szó. Az olasz márka a ’70-es és ’80-as években egy sor amerikai autóhoz tervezett kárpitozást, így ehhez az 1982-es Cadillac Seville-hez is. Az eredetit ebben a videóban is megcsodálhatod.

Az 1:64 méretarányú Cadillac minden részletében az eredeti autó előtt tiszteleg: hátsó vászontetején az ikonikus Gucci dupla G mintázat látható, az oldalán pedig a márkára jellemző zöld-piros csík fut végig. Az autó belseje már nem ennyire visszafogott, lényegében a teljes belső kárpitozás Gucci lett, a Cadillac emblémát pedig a Gucci logóra cserélték. Tipp: Szinte már életveszélyes az új Cadillac Escalade?

A következő oldalon mutatjuk a Gucci Cadillac gyönyörű díszdobozát.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2