elektromos ŠKODA SUV 
Az első elektromos ŠKODA SUV tágas belső térrel, metálfényezéssel, Head-up Display-jel, három különböző akkumulátorkapacitással tavasszal érkezik hazánkba

2020. szeptember 1-én a ŠKODA Prágában bemutatta első tisztán elektromos, akkumulátorhajtású SUV-modelljét. Ez egy új korszak nyitányát jelzi a cseh autógyártó számára, s az ENYAQ iV megjelenésével a márka a formatervezés terén is továbblép. Nézzük az új SUV-modell különlegességeit!

Tágas utasteret és nagy csomagtartót kapott az elektromos ŠKODA SUV

Az ENYAQ iV a konszern MEB építőkészletére épült. Ez az a platform, amit kimondottan a konszern elektromos modelljei számára hoztak létre. Ennek több előnye is van. Egyrészről nem kell kompromisszumot kötni a tervezés során, hiszen nem kötik a mérnökök kezét a hagyományos modellekben megszokott technikai megoldások. Így sokkal tágasabb lehet az utastér amellett, hogy a nagy csomagtérről sem kell lemondanunk. Ennek köszönhető, hogy bár külső méretei elmaradnak a KODIAQ-tól, az utastér hasonlóan tágas (a tengelytávolsága 2,765 m), míg a csomagtér nagyobb annak 7 üléses kivitelénél, 585 literes. Persze az első elektromos ŠKODA SUV nem lesz kicsi: 4,649 milliméteres hosszával és 1,879 milliméteres szélességével alig foglal kisebb helyet a KODIAQ-nál. Másrészről az akkumulátor elhelyezése is optimális lehet, ezáltal a menettulajdonságok is javulnak.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2
3