ekanem bálint hideg szél
(Fotó: PR)

Megjelent a Hideg szél című szám, melyet a The Biebers zenekar énekeseként, A TV2 Totem című műsorának győzteseként és a Madách Színház színészeként már jól ismert Ekanem Bálint Emota jegyez. A dalban a gyorshajtás, a felelőtlen vezetés veszélyeiről énekel, de emellett emléket is állít azoknak a szeretteinek, akiket váratlanul, egy autóbalesetben veszített el. Témába vág: Micsoda irónia! A Szomszédok Janka nénije az alkohol káros hatásaira figyelmeztet

Ekanem Bálint új szerzeményével indul A Dal idei évadában is

Ekanem Bálint gyermekkora óta tervezte, hogy saját számokat adhasson ki, amelyekkel hatással lehet az emberekre. Az elmúlt évek során számtalan dallamfoszlányt rögzített telefonján, a karanténidőszak pedig megadta neki azt a szabadságot és időt, amire az alkotáshoz szüksége volt. A Hideg szél az első szám, ami kiforrott ebben az időszakban, ehhez a The Biebers másik tagját, Puskás Danit kérte fel zenei producerként.

Bálint ragaszkodott hozzá, hogy egy fontos, társadalmi témát járjanak körbe. A legelső szerzeménye például a felhőtlen autóvezetésről szól, a gyorshajtásról és arról, ha valaki ittasan ül a volán mögé – tehát minden olyan vezetési stílusról, amivel kockázatot jelenthet mások számára az utakon.

 

„Több barátom is közúti balesetben veszítette el az életét. Mindig eszembe jutnak, amikor meghallgatom ezt a dalt. A Hideg szél tehát nemcsak prevenciós céllal készült el, hanem azért is, hogy megemlékezzek azokról, akik egy ilyen tragédia áldozatai lettek.” Bálint reméli, hogy ezzel megszólíthatja, elgondolkodtatja azokat, akik rendszeresen átlépik a sebességhatárt. Fontos: Az ittas vezetést elítéljük, míg a leállósávban hajtást nem. Mutatjuk, hogy vezet a magyar!

„Jó lenne, ha átéreznék a felelősségüket és tudatosulna bennük a kockázat. Mindössze pár percet nyerhetnek azzal, ha gyorsabban hajtanak a megengedettnél, ellenben életeket tehetnek tönkre. Akár a sajátjukat is, hiszen hatalmas lelki terhet kellene cipelniük tovább magukkal. Én például nem tudnék elszámolni ezzel a bűntudattal.” Az énekes azt is kiemeli, mindenkinek jogában áll hazaérni a szeretteihez, és ezt az utakon is tiszteletben kell tartani. Ekanem Bálint Emota ezzel a dallal indul az idei A Dal versenyében.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •