Kezdőlap Style&Trend Gasztro Mit szólnátok egy adag rémisztő halloweeni virslimúmiához?

Mit szólnátok egy adag rémisztő halloweeni virslimúmiához?

(Fotó: Ízes Élet)

Nyakunkon a Halloween, és mivel az elmúlt években már itthon is egyre népszerűbb ez az elsősorban angolszász országokra és Amerikára jellemző ünnep, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk nektek kicsit az előkészületekben. A tökfaragás után mindenkinek garantáltan jól fog esni egy adag virslimúmia. Gyorsan elkészíthető és egyszerű halloweeni receptek következek, amelyek akár partifalatokként is megállják a helyüket.

A konyhakész leveles tészta mindig jó választás, ha nincs sok időnk. Most Halloween legcukibb figuráit készíthetjük el belőle. Ha este bulizni mentek vagy épp vendégeket vártok, még pont időben vagytok ahhoz, hogy elkészítsétek ezeket a finomságokat. Ha elkészültek a múmiafinomságok, érdemes kipróbálni az ősz slágerének számító sütőtökös receptjeinket is, ezek itt találhatók.

Múmiák

Hozzávalók (6 darabhoz):

  • 1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál morzsolt zöldfűszer
  • 3-4 evőkanál paradicsomszósz
  • kolbász- vagy szalámikarikák (kisebb átmérőjű karikák)
  • kevés tojás a kenéshez
  • néhány szem fekete, magozott olajbogyó

Elkészítés:

A kitekert leveles tésztát 6 darab egyforma téglalapra vágjuk. Egy téglalapot gondolatban, függőlegesen 3 egyforma sávra osztunk, a két szélső sávot átlósan bevagdossuk (mintha fenyőfát rajzolnánk). A középső részt megkenjük sóval, reszelt fokhagymával és zöldfűszerrel ízesített paradicsomszósszal, és kirakjuk kolbász- vagy szalámikarikákkal. A bevagdosott tésztát két oldalról, felváltva ráhajtogatjuk a középső részre, egy kis helyet kihagyunk az arcnak. Hasonlóan elkészítjük a többi múmiát is. A múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. 

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük a felkarikázott olajbogyó szemeket. 

További Halloweeni receptek a következő oldalon.

Halloweeni édes és sós múmiák

Hozzávalók:

A túrós sütikhez (6 darabhoz):

  • 20 dkg túró
  • 5 dkg tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 szál újhagyma fehér része
  • kb. 4 dkg magozott, fekete olajbogyó + 3 szem a díszítéshez
  • 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27,5 dkg)
  • kevés tojás a kenéshez

Elkészítés:

A túrós múmiákhoz a túrót áttörjük, majd krémesre keverjük a tejföllel, sóval és borssal. Hozzáforgatjuk a felkarikázott újhagymát és olajbogyót.

A leveles tésztát 6 egyforma méretű téglalapra vágjuk, mindegyik téglalap egyik felét sűrűn beirdaljuk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. A másik oldalra túrókrémet kanalazunk. A széleket lekenjük a tojással, majd a beirdalt felet a töltelékre hajtjuk. Villával összenyomkodjuk, tetejüket lekenjük tojással.

Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a sütiket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percet sütjük.

A díszítésre szánt olajbogyókat felkarikázzuk, majd szemeket teszünk belőlük a múmiákra.

A körtés sütikhez (6 darabhoz):

  • 2 db körte
  • kevés fahéjas cukor
  • 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27,5 dkg)
  • kevés tojás a kenéshez
  • csokival bevont mazsola vagy cukordrazsék a díszítéshez

Elkészítés:

A körtés múmiákhoz a körtéket megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

A leveles tésztát 6 egyforma méretű téglalapra vágjuk, mindegyik téglalap egyik felét sűrűn beirdaljuk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. A másik oldalra rápakoljuk a körteszeleteket, majd megszórjuk fahéjas cukorral. A széleket lekenjük a tojással, majd a beirdalt felet a töltelékre hajtjuk. Villával összenyomkodjuk, tetejüket lekenjük tojással.

Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a sütiket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percet sütjük.

Mikor kissé kihűltek, felhelyezzük a drazsé szemeket.

További halloweeni receptek a következő oldalon.

Virslimúmia

(Fotó: Freepik)

Hozzávalók (8 darabhoz):

  • 1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés) 
  • 2 evőkanál mustár 
  • 8 db virsli (ha műbeles, távolítsuk el felhasználás előtt)
  • kevés tojás a kenéshez 
  • egész borsszemek 

Elkészítés:

A kitekert leveles tésztát egyenletesen megkenjük mustárral, majd függőlegesen 21 egyforma csíkra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával. Egy csíkot rátekerünk a virsli egyik végére, ez lesz a „turbán”, kis helyet kihagyunk az arcnak, majd 2 csíkból kialakítjuk a testet. Hasonlóan elkészítjük a többi múmiát is. A múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. 

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük az egész bors szemeket.

Forrás: Ízes Élet