női csizma hosszú szárú csizma
(Fotó: marymarkevich/Freepik)

A hosszú szárú csizmák nagyon nőies lábbelik tudnak lenni, ha jól választasz, de persze eltérő, hogy kinek mi áll jól. A testalkat ugyanis jelentősen befolyásolja, hogy milyen fazon lesz számodra ideális: rövid, hosszú, esetleg valami köztes, magassarkú, vagy éppen lapos. Ha eddig nem tetted, érdemes többfélét felpróbálni, hogy a megfelelő döntést hozhasd meg!

Milyen csizmák divatosak éppen?

magassarkú hosszú szárú csizmák

Általánosan elmondható, hogy szinte bármilyen fazonú csizma lehet divatos, nem a csizma hossza határozza meg ugyanis elsősorban, hogy éppen menőnek számít-e, hanem a kialakítása. Az orrmegoldás, a díszítések, az anyag, a szín ezt mind befolyásolja.

Érdemes ugyanakkor egy kicsit közelebbről megismerkedni a nagyon hosszú, térd fölé érő, úgynevezett combcsizmákkal. Ezek ugyanis az utóbbi pár évben töretlenül hódítanak, ezért igen sok hölgy cipősszekrényének szerves részei. A hosszú szárú csizma valóban nagyon divatos, ugyanakkor nem árt néhány dolgot tudni a viseléséről. Komoly megkötések persze nincsenek, ezek csak íratlan szabályok, amiket nem árt betartani, ha a legtöbbet akarod belőle kihozni.

Ne viseld szoknyával!

combcsizma női csizmák

Igen, tudjuk, a csizma és a szoknya gyakorlatilag kéz a kézben járnak, tökéletes kiegészítői egymásnak. Na, ez nem igaz a combcsizmára, ez ugyanis kifejezetten érdekesen néz ki szoknyával – még egészen mini szoknyával is, de olyannal pláne, ami esetleg tovább ér a csizma felső végénél.

A hosszú szárú csizmákat kifejezetten nadrággal érdemes viselni, azon belül is olyanokkal, amik tökéletesen feszülnek a lábadon. Skinny farmer, esetleg cicanadrág jöhet szóba – utóbbi esetében figyelj arra, hogy olyan felsőt válassz, ami takarja a fenekedet! Így a csizma tud igazán érvényesülni, kiemeli és optikailag formálja a lábaidat.

Kinek nem ajánlott a combcsizma?

Nos, igen, az összes csizmatípus nem állhat jól minden embernek, a combcsizmák esetében is vannak olyanok, amik bizonyos alkatok esetén kerülendők. A combcsizma nagyon csinos a magas, vagy legalább átlagos magasságú, vékonyabb testalkatú lányokon. Egy alacsony, rövidlábú nőn furán néz ki, neki jó eséllyel lényegesen tovább is ér a csizma szára a combján, mint kellene. A szélesebb, vaskosabb lábakhoz sem kifejezetten előnyös, mert rövidebbnek, illetve teltebbnek mutatja a lábakat.

Magas vagy lapos sarkú?

térdcsizma nő divat

A hosszú szárú csizmák lapos, illetve magassarkú verzióban egyaránt elérhetők. Természetesen ez egyéni preferencia kérdése: van, aki el sem tudja képzelni, hogy egész álló nap magas sarkakon tipegjen, másnak ugyanakkor ez nem jelent problémát. Tény, hogy a magassarkú olyan szépen formálja a lábakat, ahogy semmi más, ezért, ha bírod, érdemes ilyet választani. Vedd ugyanakkor figyelembe a kényelmet is: nem muszáj 12 centis sarkakon járni, a fele is bőven elég, a formáló hatás így is érvényesül.

Ha azonban te azok közé tartozol, akik inkább a laposat részesítik előnyben, akkor sincs gond: a hosszú szárú csizmák magukban is látványosak, nem feltétlenül kellenek hozzájuk ilyen extra elemek.

Ha kedvet kaptál egy ilyen divatos csizma viseléséhez, böngészd át a CCC kínálatát – online és offline egyaránt elérhető!

Támogatott tartalom.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •