papamobil 2
4x4-es Dacia Dustert kapott a Szentatya

Őszentsége Ferenc pápa egy speciálisan a pápai igényekre tervezett négykerék-hajtású Dacia Dustert vehetett át. A Pápamobil fehér festést kapott, belül pedig a bézs színvilág dominál.

Ilyen lett az új Pápamobil

A Dacia Duster alapjaira épült speciális modell 4.34 méter hosszú és 1.8 méter széles. Az autót a Renault Csoport Prototípusokért felelős csapata és a Dacia speciális igényekre gyártott modelljeit tervező igazgatósága a román Romturingia céggel együttműködve hozta világra. A cég speciális felépítményeket készít.

papamobil
Dacia Duster különleges felszereltségekkel

A modellben 5 ülés található, amelyből egy hátsó kiemelkedően magas kényelmet biztosít. A Vatikán által kért szintén különleges felszereltségek listáján szerepelnek még a hatalmas napfénytető, a levehető üvegezett felépítmény, 30mm-es hasmagasság a könnyebb beszállásért, és egyéb külső- és belső biztonsági elemek.

A felhasználó van a központban

A Pápamobil ajándékozásával a Renault Csoport ismét bizonyítani kívánja, hogy autógyártóként minden igény kielégítésére alkalmas modellpalettával és annak előállításához szükséges minden kompetenciával rendelkezik. „Azzal, hogy Őszentsége számára átadhattuk ezt a modellt, megerősíthetjük azon elkötelezettségünket, amely a felhasználót helyezi törekvéseink középpontjába” – mondta el Xavier Martinet, a Renault Csoport olaszországi ügyvezető igazgatója.

papamobil dacia
Az autót Vatikánvárosban adták át a Pápa rezidenciáján rendezett találkozón

Különleges autóba ülhetett nemrég a japán császár is. A koronázási ünnepségére kabrióvá alakította át a Toyota a luxuslimuzinját. A különleges Century limuzin hátsó üléseit 40 milliméterrel megemelték, háttámlájukat pedig meredeken, 25 fokos szögben rögzítették.