A Scuderia Forma 1-es csapat versenyzője, Charles Leclerc a főszereplője annak a rövidfilmnek, amelyet a múlt hónapban forgattak az elmaradt Monaco GP ideje alatt. A francia rendező, Claude Lelouch által készített film lényegében a folytatása annak az 1976-os rövidfilmnek, amelyet Párizs utcáin készítetettek szintén egy Ferrari főszereplésével.Nem múlhat el év monacói verseny nélkül

A Le Grand Rendez-vous, azaz a Nagy randevú egy 5 perces rövidfilm, amelyet a koronavírus-járvány miatt elmaradt Monaco Grand Prix ideje alatt forgattak. Mivel a Monaco GP minden évben az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb megállója a Forma 1-es szezonnak, így érthető, hogy a Ferrari nem szalaszthatta el az alkalmat, hogy ne szállítson egy kis jellegzetes utcai kerékcsikorgást 2020-ban sem a tengerparti városállamból.

A történet szerint Leclerc először tesz egy bemelegítő kört a városban, majd amikor megérkezik a neves Hotel de Paris elé, nem más várja őt, mint Albert herceg. Monaco hercege maszkban és COVID19-biztosan köszönti a versenyzőt, akivel elmegy egy valamivel visszafogottabb körre a városban. A film végül egy újabb körrel zárul, de ekkor már Leclerc egy csinos nő társaságában teszi meg az ikonikus távot.

A forgatás két napig tartott a Monaco GP ideje alatt, főként a hajnali órákban. A 17 tagú stáb profi felszerelések helyett csupán 6 darab iPhone 11 Pro-t és 9 darab GoPro-t használt. A forgatáson két SF90 Stradale is készenlétben állt, emellett a Scuderia maranellói technikusai és a Ferrari mérnökei is jelen voltak, ha esetleg szükség lenne rájuk.

A nagy randevú az 1976-os Randevú folytatása

Az 1976-os Randevú című rövidfilmben is egy Ferrari, pontosabban egy Ferrari 275 GTB kapta a főszerepet. A mostanitól eltérően ott a teljes film lényegében az autó szemszögéből lett felvéve, ahogy az végighasít az üres párizsi utcákon. Az eredeti film kevesebb látvánnyal, viszont annál több illegális momentummal rendelkezett. Egyesek szerint a forgatás után Claude Lelouch rendezőt még le is tartóztatta a párizsi rendőrség illegális utcai autóversenyzés vádjával. Az ikonikus rövidfilmet elnézve szerintünk Lelouch már akkor tudta, hogy megérte.

Charles Leclerc a virtuális autóversenyzés királya

Leclerc a COVID-19 miatt eltörölt versenyek ellenére is aktív maradt az autóversenyzésben, csak most valódiak helyett virtuális versenyautókkal csillogtatja meg tehetségét. A minap éppen az eredeti helyett az első virtuális Le Mans-i 24 órás versenyen szerepelt, méghozzá a csapatában. A versenyző, amíg vár a 2020-as évad kezdésére, addig természetesen rendszeresen részt vesz a F1-es virtuális nagydíjain is.

Forrás: Ferrari, The Drive