céges ajándékok meglepetés
(Fotó: katemangostar/Freepik)

Az idei év sok szempontból rendhagyónak bizonyult, és mostanra borítékolható, hogy a karácsonyi időszak sem a megszokott módon alakul. Ám a home office sem lehet akadálya annak, hogy a cégek méltóképp köszönjék meg az alkalmazottaiknak és partnereiknek az együttműködésüket. Ehhez pedig olyan céges ajándékok dukálnak, amelyekre korábban gondolni sem mertünk.

Céges karácsony, kicsit másképp

ajándék iroda munkahely céges karácsony
Ha ilyen módon nem is, de rengeteg alternatív módja lehet a céges karácsonynak. (Fotó: cookie_studio/Freepik)

Idén kicsit későbbre tolódhat idén a karácsonyi ajándékok kiküldése a cégeknél: általában már szeptember-október környékén megszervezik, hogy ki mit kapjon, ám ebben az évben sokan csak novemberben adják le a rendelésüket. Ennek oka a koronavírus-járvány, ami sokakat arra késztet, hogy elsőként a marketing-költségkeretükből próbáljanak lefaragni. Ez azonban a korábbi válsághelyzetekből kiindulva sem bizonyulhat nyerő stratégiának.

– Jelenleg minden eddiginél fontosabb lehet a céges összetartozás erősítése, ahogy a partnerek felé mutatott törődés is – mondta Mátrai Mariann, aki már 25 éves rutinnal rendelkezik a céges ajándékozás területén.

„Vírusölő” ajándékok

fashion designer szájmaszk Nubu
Adjunk egyedi, céges logóval ellátott maszkot ajándékba

A szakértő kiemelten ajánlja a C-vitaminos csokit mint logózott céges ajándékot, amivel a koronavírus elleni védekezést is segíthetjük. Mellette olyan klasszikusok is a csomagba kerülhetnek, mint a logóval ellátott bonbon (esetleg a díjnyertes magyar Bonbonier) vagy szaloncukor. De nem csupán az édesség lehet praktikus ajándék, amivel a munkavállalók egészségét védjük: az UVC-lámpás, logóval ellátott fertőtlenítő készülék épp olyan jó ötlet, mint a céges maszk. Utóbbival megjelenési felületet is biztosítunk, hiszen a megajándékozott nyilvános helyeken hordja.

kézműves csokoládé trüffelgolyó
A bonbon mindig jó ajándék, hát még ha egyedi, kézműves fajtát választunk. (Fotó: Freepik)

A céges ajándékok szakértője szerint tovább fokozhatja a törődést, figyelmesség érzetét a névre szóló ajándék. Ezek lehetnek például feliratos bögrék, kulacsok vagy gravírozott tollak, természetesen ellátva a cég logójával. A home office-ban szervezett megbeszéléseken ezek a tárgyak az összetartozás szimbólumává válhatnak. Sőt, online rendezvény esetén is jól használható ez a megoldás.

Forrás: Életforma

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •