body sylvi
(Fotó: zöldséges.com)

Bódy Sylvi komolyan veszi azt a régi mondást, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is rendelkezik, annyira szereti az almát, hogy minden napját azzal kezdi. Sőt, a hideg időben, a kerti munkák közepette, még az alma más formájának jótékony hatását is igénybe veszi. Ez is érdekelhet: 3 színes smoothie bowl recept a szürke őszi napok ellen

„Nagyon régi szokásom már, hogy minden reggel, a reggelim előtt megeszek egy fél almát. Már nem is emlékeszem mikor kezdtem, de valahogy ragaszkodom ehhez a reggeli rutinhoz, mert tudom, hogy számos jótékony hatása van ennek a gyümölcsnek. A saját kertemben is van egy almafa, amit igyekszem bio módon gondozni” – árulta el Bódi Sylvi, aki nemrég egy Zala megyei almásgazdához is ellátogatott.

Bódy Sylvi zöldségeket és gyümölcsöket is termeszt

bódy szilvi aranykalász
Bódy Sylvi kitanulta a növény termesztést és állattartást is, hogy megcsinálhassa az Aranykalászos gazda vizsgáját (Fotó: zöldséges.com)

A modell bejárta Kulcsár Gábor hatalmas alsószenterzsébeti birtokát: a traktorozás és az almafajták kóstolása közben megtudta, az idei fagyok az oka igazán annak, hogy rekordszinten vannak a gyümölcs árak. A gyönyörű modell ugyanakkor azt is megtudta, hogy ha közvetlenül a termelőktől vásárolunk, akkor nem kell horrorárakat fizetni az almáért és más gyümölcsökért. Almára márpedig minden háztartásban szükség van, ráadásul nem csak a vitaminszintünk magasan tartása miatt, hanem a finom sütemények miatt is.

Sylvi egyébként nem csak látogatja a gazdaságokat, hanem aktívan gyakorolja is a kertészkedést. Már a második szezonon van túl saját veteményesében, ahol már nem csak friss zöldséget termel, hanem fel is dolgozza a terméseit. „Nyersen szeretem legjobban elrágcsálni az almát, de néha szoktam almás-mákos sütit is csinálni. Le is szoktam préselni, úgy is nagyon szeretem” – mesélte Bódy Sylvi.

Hasonló cikkek, amik érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •