mercedes s osztály bmw 7
(Fotó: Motor1.com)

A Mercedes-Benz pár nappal ezelőtt mutatta be az új, immár hetedik generációs S-osztályt. A stuttgarti márka zászlóshajójának számító modell nem csak a szedánok etalonja, de a számtalan high-tech felszereléssel vitathatatlanul az eddigi legfejlettebb autó lesz a piacon. A BMW marketingesei természetesen nem hagyhatták ki ezt a ziccert, és a maguk módján ők is gratuláltak a német versenytársnak.

Szép munka, Mercedes! Mi is szeretjük az S-t

Bár a videó egyértelműen egy BMW-reklám, alatta azért írtak pár elismerő szót a konkurenciáról, sőt még be is teggelték azt. Tekintve, hogy az új Mercedes S-osztályról mindenki csak szuperlatívuszokban beszél, a BMW megfogalmazása még humorosabbá teszi a videót. Ugyanis a “remek” vagy a “nagyszerű” jelzők helyett ők inkább visszafogottan csak annyit írtak: “Szép munka, Mercedes-Benz.”

Jóízű csipkelődés

Nem ez az első alkalom, hogy a BMW reklámfilmben ugratja a történelmi versenytársát. Tavaly például a Dieter Zetsche, Daimler vezérigazgató nyugdíjba vonulásához készítettek egy humoros videót.

Az utolsó nap című reklámszpot Zetsche leköszönésének napját mutatja be, ahogy tapsvihar és gratulációk közepette távozik eddigi posztjáról, majd az irodát maga mögött hagyva, elhajt saját Mercedes-ével. Hazaérve azonban gyorsan túl is ad az autón, és végre bűntudat nélkül elviszi egy körre a garázsában álló BMW i8 Roadstert. A BMW-videó végül természetesen megköszöni Dieter Zetsche sok évnyi munkáját, és az “inspiráló versengést”, amit az eredményezett a két cég között.

Forrás: Instagram