opel astra
Világpremier a Frankfurti Autószalonon, szeptember 12. és 22. között
Lesz pár meglepetés az Opel standján a Frankfurti Autószalonon. Itt találkozik először egy 1987-es, első generációs Corsa GT az új Opel Corsával, és itt mutatkozik be az új Opel Astra is. Élénk örömautózás, komfort, minimális zajkeltéssel – ezt kínálja a márka kompakt bestsellere.

Az új Opel Astra koncertteremmé változik

Finom változtatásokkal tökéletesítették az Astra közismerten sportos futóművét, amelyben új lengéscsillapítók emelik a menetkomfortot. Az adaptív, vakításmentes mátrixvilágítás mellé további opcióként jön az extra takarékos LED-fényszóró, mindössze 13 watt fogyasztással. Az új frontkamera már felismeri a gyalogosokat is, a digitális tolatókamera élesebb képet mutat. Kiválóan csatlakoztatja az Astra utasait a Multimedia Navi Pro – a csúcskészülék testre szabható, hangvezérlésnek engedelmeskedik, nyolccolos színes érintőképernyő jár hozzá. A modernebb látványt nyújtó képernyőn újak a szimbólumok. Csatlakoztatott navigációs szolgáltatásokkal ellazítóbb utazni, és E-Call segélyhívó rendszer fokozza a biztonságot. A vezető pillantása először esik Opel Astrában digitális sebességmérőre. Koncertteremmé a kívánságra beépített csúcsszínvonalú hangrendszer varázsolja az utasteret. Végül, de nem utolsó sorban: telente a fűthető szélvédő teszi kellemesebbé az Astra vezetését.

Az ötajtós limuzin és a Sports Tourer máris megrendelhető (5.850.000, illetve 6.130.000 forinttól).

Nem csak az Astra, hanem az Opel Corsa is megújul, a legfontosabb tulajdonságait öt pontba foglalva mutattuk be. Egy extravagáns, sárga színű Opel Insiginiát pedig nemrég volt szerencsénk tesztelni, jól meghajtottuk egymást. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy a ma is használt körbezárt villám logó mikor tűnt fel először, olvasd el a cikkünket, amelyben a német márka történetét mutattuk be.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •