veteran Corsa az ujjal
Az izgalmas randevúra a Frankfurti Autószalonon kerül sor

„Opel sosem kop el” – a vicces kijelentés az 1987-es veterán Corsa kapcsán valóban megállja a helyét. Az első generációs, ritka Corsa GT Portugáliából indul, hogy 2700 kilométer megtétele után találkozzon az új Opel Corsával. Az izgalmas randevúra a Frankfurti Autószalonon kerül sor.

A veterán Corsa a nyolcvanas évek sztárja volt

Eltartott egy ideig, mire talált az Opel Classic csapata egy ritka Corsa GT-t az első generációból. Az eredetileg Spanyolországban forgalomba állított kocsi egy portugál garázsban felejtődött. A kicsi, nem túl ismert Gran Turismo Porto kikötője mellett várta, hogy elinduljon Németország felé. A típust 1985 áprilisától 1987 őszéig gyártották. Az akkor igen erősnek számító motorja és decens spoilerei elbűvölték mindazokat, akiknek nem telt az extra-erős GSi-re – de azért repeszteni akartak. Akkoriban műszaki csemege volt, hogy nagyobb sebességnél ötfokozatú sebességváltó csökkentette fordulatszámát és benzinszomját. Meglepően halkan és könnyedén halad még ma is a forgalommal a Corsa GT.

Opel Corsa GT
1,3 literes négyhengerese karburátorral teljesített 70 lóerőt

Portugál garázsból a Frankfurti expóra

Portugália és Rüsselsheim között a Corsa GT ellátogatott a zaragozai üzembe, ahol anno, 1987-ben legurult a futószalagról. A szerencsés kis fickó nemcsak a gyár területére hajthatott be, hanem a szereldébe is. Amikor a sárga veterán Opel beállt a futószalag mellé, sokan fiatalkori barátjukként üdvözölték. Kelet felé utazva eljutott Barcelonába, átszelte Franciaországot, Bázeltől a Rajnát követte – összesen 2700 kilométert tett meg a Rüsselsheim üzemcsarnokáig.

veteran corsa utja
A 32 éves Corsa GT nagy útja

A két Opel látványa felér egy időutazással

Ez a “nagy utazó” veterán lesz a sztárvendég a német autógyártó frankfurti standján, ahol a Corsa teljesen új hatodik nemzedékével találkozik. Persze a randevúra felújították a szakemberek a régi járgányt: a frissen fényezett karosszériára új díszlécek és odaillő GT-feliratok kerültek, az alufelnik az eredetiek maradtak. Végül új üvegeket raktak be, így a Corsa GT újjászületve kezdheti el második életét, amely egy igazán ünnepélyes alkalom lesz. A frissen restaurált veterán Corsa az Opel standján lesz látható.

veteran Corsa az ujjal
Ráncba szedték a kicsikét

Véletlen egybeesés, de nemrég mi is egy csodaszép sárga Opelt teszteltünk: a sportos, közben mégis elegáns Insignia elképesztően sokoldalú, és hamar elkényeztet, ha nem vigyázunk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •