bécsi fiáker
A lovaskocsis utak időtartama témától függően 30-120 perc; Kultúrfiáker / © Schaub-Walzer / PID

Szeptemberig tart az osztrák főváros legújabb kezdeményezése, a Bécsi Kultúrfiáker. A krimi, zene és irodalom témában szervezett lovaskocsis utak célja a város új perspektívából való felfedezése. Bécs legújabb programját három téma köré szőttek a szervezők: Bécs, művészet és lovak.

Különleges lovaskocsis utak során ismerhetjük meg Bécs misztikusabb arcát

Susita Fink színművész és Martina Michelfeit-Stockinger fiákertulajdonos szerették volna az ember és állat közötti kapcsolatot elmélyíteni, miközben az érdeklődők Bécs misztikusabb arcát is megismerhetik. A “Bécsi Kultúrfiáker” keretében tehát elegáns hintókon különböző előadásokat hallgathatunk meg helyi művészekkel. Minden fogat az adott témához kapcsolódó épületek, helyszínek előtt halad el. A lovaskocsis utak során magukkal a lovakkal is jobban megismerkedhetünk egy rövid előadás keretében.

bécsi program fiáker
A hintó előállt!; fotó: © barbara palffy

Péntek délutánonként a “Mondafiákerrel” lehetőség nyílik a helyi legendákat megismerni, bábelőadás és történetmesélés formájában, az “Irodalmi Fiákeren” pedig régi bécsi történeteket és verseket hallgathatunk. Akik inkább valami borzongatóbbra vágynak, felszállhatnak a “Krimifiákerre”, ahol bepillantást nyerhetnek a bécsi jogrendszerbe és a város bűnelkövetői múltjába, miközben híres tetthelyek mellett kocsikáznak el. A “Beethoven-Fiáker” sem maradhat ki a sorból. A híres zeneszerző 250. születésnapja alkalmából elhangzik majd számos anekdota, feltűnnek a művészhez kapcsolódó helyszínek, az utat pedig egy különböző dalokból álló élő koncert zárja.

Ha Bécsben jársz, ne felejtsd el megnézni a CopaBeach-et, az osztrákok tengerpartját, ahol az újonnan telepített, hatalmas fáknak köszönhetően húsz százalékkal megnőtt a zöldfelület és az árnyékos helyek száma. Hűsölni egyébként nem csak itt, hanem a klimatizált utcákban is tudsz.

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •